БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Мета. Процес безперервного вдосконалення (Еліягу Ґолдратт, Джефф Кокс)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Мета. Процес безперервного вдосконалення
Автор(и): Еліягу Ґолдратт, Джефф Кокс
Видавництво: "Наш Формат", — 2023

Опис:

Оригінал (англ.): "The Goal: A Process of Ongoing Improvement" by Eliyahu M. Goldratt, Jeff Cox

Уявіть, що у вас є рівно три місяці, щоб вивести свій бізнес із кризи, або ж ви втратите все. Що ви робитимете? Ця книжка покаже, як вийти зі складної ситуації. Бізнес-роман Еліягу Ґолдратта, написаний у співавторстві з Джеффом Коксом, став класикою та допоміг трансформуватися сотням компаній по всьому світу.

Книжка допоможе зрозуміти глобальні принципи, що застосовуються у виробництві, визначити слабкі місця вашого проєкту та позбутися їх, і навіть перенести нові підходи в особисте життя.

Автори не пропонують готових бізнес-порад, а подають захопливу історію про людей, які намагаються зрозуміти, що рухає їхнім світом і як покращити цей процес.

Цільова авдиторія:

Для усіх, хто цікавиться підприємництвом, для власників та керівників бізнесів, усіх, хто планує розпочати власну справу.


ЦИТАТИ ˅
Генерувати проривні ідеї недостатньо. Більшим викликом є перевірити, чи справді така ідея може усунути всі небажані наслідки.

* * *

Будь-яку організацію потрібно розглядати як ланцюг. І це найважливіше. Можемо відштовхуватися від цього. Оскільки міцність ланцюга визначається міцністю його найслабшої ланки, то перший крок до вдосконалення організації — визначити цю найслабшу ланку.

* * *

Продуктивність — це те, що наближає компанію до поставленої мети. Кожна дія, що сприяє цьому, є продуктивною. Кожна дія, яка не наближає компанію до її мети, є непродуктивною.

* * *

Ви не можете зрозуміти зміст продуктивності, доки не знаєте мети. Не знаючи мети, ви просто граєте в ігри з цифрами та термінами.

* * *

«Вузьке місце» — це будь-який ресурс, продуктивність якого дорівнює або менше попиту, що покладається на нього. Відповідно ресурси другого типу мають продуктивність, що перевищує попит.

* * *

Скільки продукції проходить через вузькі місця за годину, стільки ж за годину її виходить за межі заводу. Таким чином, година, втрачена у «вузькому місці», дорівнює годині простою всього заводу.

* * *

Якщо будь-яка організація створюється з певною метою і складається з більш ніж однієї людини, то мета організації, якою б вона не була, вимагає синхронізації зусиль більш ніж однієї людини.


Про автора:

Еліягу Ґолдратт (Eliyahu M. Goldratt) — науковець, педагог, мислитель, бізнес-гуру. Автор теорії обмежень (Theory of Constraints, TOC), у якій описав концепцію постійного вдосконалення процесу для досягнення мети. Здобув магістерський і докторський ступені в Університеті імені Бар-Ілана.


Рецензії:

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Джефф Кокс):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2329


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua