БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Сарафанний маркетинг. Як розумні компанії змушують про себе говорити (Енді Серновіц)

КУПИТИ КНИГУ ↓


Назва: Сарафанний маркетинг. Як розумні компанії змушують про себе говорити
Автор(и): Енді Серновіц
Видавництво: "ВД «СВАРОГ»", — 2019

Опис:

Оригінал (англ.): "Word of Mouth Marketing: How Smart Companies Get People Talking" by Andy Sernovitz

Люди постійно говорять про товари і послуги: про фарбу для волосся, про машини, комп’ютери, телепередачі, миючі засоби. Вони можуть критикувати їх, а можуть рекомендувати своїм сусідам і друзям, або написати захоплений відгук в Інтернеті, де його прочитають мільйони людей, які стануть вашими клієнтами. Чи не про це ви мрієте?

Такого результату легко досягти. При цьому не треба бути генієм маркетингу або витрачати купу грошей — усе набагато простіше, ніж ви думаєте. Потрібно просто навчитися вмикати та вимикати сарафанне радіо. Як це зробити? Перед вами просте і зрозуміле практичне керівництво, як дати людям привід для розмов про ваш бренд і як перетворити ці розмови на технологію його просування.

Книга видана також російською — "Сарафанный маркетинг. Как умные компании заставляют о себе говорить"


ВІД АВТОРА ˅
Ця книга для всіх, кому є що продати.

Сарафанний маркетинг призначений не тільки для міжнародних корпорацій з величезними маркетинговими бюджетами. Ідеї та практична інформація, які ви знайдете в цій книзі, відмінно підійдуть як для власника хімчистки, ресторатора або дантиста, так і для компанії зі списку Fortune 500. При цьому не треба бути генієм маркетингу або вічно одягненим у чорне рекламістом.

Чому? Тому що головне тут — не самий маркетинг і не фахівці з нього. Головне — звичайні люди і причини, за якими ці звичайні люди захочуть говорити про вас і про ваші штуки.

З цього моменту я буду називати продукти і послуги словом штуки. Сарафанний маркетинг ефективний для будь-яких продуктів і послуг. Крім того, він підходить для ваших цілей, ідей, благодійних ініціатив, організацій і чого завгодно — якщо ви хочете, щоб люди про них говорили.

Я вже давно займаюся маркетингом, але ніколи не мав на нього бюджету. Незважаючи на це, я продав багато штук. І всі мої успіхи наполовину пояснюються творчим підходом і наполовину — спілкуванням з безліччю людей. Вступаючи в розмови, які люди щодня ведуть один з одним, я ще не знав, що займаюся сарафанним маркетингом, як ми називаємо його сьогодні.

Хороший маркетинг — це легко

Сарафанний маркетинг буває до того простим і ясним, що ніхто не бере до уваги, наскільки ж він ясний і простий. Це одна з найважливіших речей, засвоєних мною. Кожен день мені телефонують і пишуть десятки людей — вони запитують, з чого почати. Люди з маленьких компаній, з великих компаній — хто завгодно. Про сарафанний маркетинг написані чудові книги, але в основному спеціалізовані або теоретичні. Таке відчуття, що немає простого і зрозумілого керівництва про те, як до нього підступитися.

І ось воно у ваших руках.

У цій книзі описана маса недорогих прийомів, які можна відразу ж використовувати, щоб запустити свій сарафанний маркетинг. Тут є тонни ідей. Можна почати з найпростіших речей, таких як з розумом підібрана назва продукту, особлива послуга, правильний вибір уніформи, добре написаний електронний лист або трохи більше люб’язне ставлення до клієнтів.

Багато хто говорить, що в моїх устах маркетинг стає занадто простим.

Я не згоден. Він і не повинен бути складним. Найкращий маркетинг не буває складним ніколи.

Ця книга — не про новітні технології. Тут немає рекомендацій, для втілення яких знадобиться найняти агентство або витратити купу грошей. (Я назву деякі дорогі, але ефективні прийоми, просто щоб ви про них знали.) Є багато чудових агенств, які допоможуть вам організувати чудовий сарафанний маркетинг, і я раджу звернутися до них.

Але ця книга — самовчитель. У ній написано, як ви самі можете спонукати людей говорити про вашу компанію.

Ви відмінно з цим впораєтеся.

Обіцянка

Прочитавши цю книгу, ви наступного же дня зможете випробувати один-два запропонованих прийоми, витративши від сили 50 доларів або кілька годин свого часу. А через день про вашу компанію заговорить більше людей. Через тиждень їх буде ще набагато більше. Тоді ви зможете взятися за справу серйозно і розмахнутися як слід.


Про автора:

Енді Серновіц (Andy Sernovitz) — глава GasPedal, консалтингової компанії, що спеціалізується на сарафанному маркетингу, а також співтовариства SocialMedia.org, що об’єднує SMM-лідерів провідних світових брендів.

Енді читав курс із сарафанного маркетингу в Північно-Західному університеті і курс з інтернет-підприємництва в Уортонской школі бізнесу, керував бізнес-інкубатором, дав старт шести новим компаніям, а також заснував Word of Mouth Marketing Association і Association for Interactive Marketing.

Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2626


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua