БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Ви те, що ви робите. Як створити корпоративну культуру (Бен Горовіц)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Ви те, що ви робите. Як створити корпоративну культуру
Автор(и): Бен Горовіц
Видавництво: "Наш Формат", — 2020

Опис:

Оригінал (англ.): "What You Do Is Who You Are: How to Create Your Business Culture" by Ben Horowitz

«Слабо» вчитися менеджменту в рабовласника, аутсайдера й убивці? Божевілля — подумаєте ви. А якщо це будуть люди, які «хакнули» систему і змінили культуру? Рабовласник організував успішне повстання рабів. Аутсайдер побудував найбільшу у світі імперію. А злочинець змінив жорстоку банду: тепер вона допомагає тим, хто вийшов із в’язниці. Саме на цих прикладах Бен Горовіц виводить моделі культури в організації.

Чому варто прочитати книгу

Автор звертається не до ідеальних історій успіху, а до тих, що здавалися неможливими, але спрацювали. Він знаходить спільне в баченні Чингісхана й екс-директора «Макдональдс», в епіграфах цитує хіпхоперів і в нестандартний спосіб переконує, що ви й ваша компанія — це те, що робите.

Кому сподобається книжка

Власникам бізнесу, керівникам усіх рівнів, усім, хто хоче вибудувати в компанії корпоративну культуру мрії.

Книга видана також російською — "Мы — то, что мы делаем. Как строить культуру в компании"


ЦИТАТИ ˅

Чому етичні правила в компанії мають бути відкриті і прозорі

Етика — це насамперед складний вибір. Ви скажете інвесторам невеличку — «білу» — брехню чи скоротите третину працівників? Ви зазнаєте публічного сорому через конкурента чи збрешете клієнту? Ви відмовите комусь у підвищенні зарплати, яка йому потрібна, чи зробите свою компанію трохи менш справедливою? Важливо, щоб за кожної можливості лідери пояснювали, що стоїть за їхніми цінностями, бо саме «чому» запам’ятовуються. «Що» — це просто ще одне твердження в купі усіх інших, яких ви маєте дотримуватись.

Як правильно визначити культуру компанії

Усі лідери дивуються, коли чують відгуки на зразок «У нас справді жорстока культура» або «Ми зверхні», та коли вони намагаються дізнатися про це більше, то стають жертвами принципу невизначеності Гейзенберґа в менеджменті. Коли ви питаєте своїх менеджерів «Яка в нас культура?», то, найімовірніше, вони дадуть зважену відповідь, яка покаже вам те, що, на їхню думку, ви хочете почути і що жодним словом не натякає на те, що, на їхню думку, ви чути не хочете. Найкращий спосіб зрозуміти вашу культуру — це подивитись, як поводяться нові працівники. Яка, на їхню думку, поведінка допоможе їм вписатися, вижити і досягти успіху? Це і буде культурою вашої компанії.


Про автора:

Бен Горовіц (Ben Horowitz) — підприємець, інвестор, співзасновник венчурного фонду Andreessen Horowitz. Сприяв появі першого інтернет-браузера Mosaic, працював над одним із перших «хмарних сервісів» Loudcloud і як венчурний інвестор вкладав у розвиток Airbnb, Facebook, Twitter, Skype та понад 150 інших компаній. Автор книжки «Безжальна правда про нещадний бізнес».


Зміст:


ВІДГУКИ ˅
"Горовіц не звертається до звичайного джерела прославляння переможців, яким є список Fortune 500. Він іде в далекі закутки історії, де знаходить лідерів, чиї історії розкривають уроки й погляди, що є основою створення культури". — Генрі Луїс Ґейтс, літературний критик, історик

* * *

"На відміну від інших книжок з менеджменту, у цій ви не знайдете порад на зразок «Просто роби справи А, Б, В — і тебе чекає світове панування». Тут ви радше прочитаєте: «Пам’ятай, що ідеальної культури не досягти»". — Еліас Вьолкер, стратегічний консультант і засновник MinuteHero



ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Бен Горовіц):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2867


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua