БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Правила мислення. Персональна інструкція на шляху до кмітливості, мудрості й щастя (Річард Темплар)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Правила мислення. Персональна інструкція на шляху до кмітливості, мудрості й щастя
Автор(и): Річард Темплар
Видавництво: "КМ-Букс", — 2021

Опис:

Оригінал (англ.): "The Rules of Thinking: A Personal Code to Think Yourself Smarter, Wiser and Happier" by Richard Templar

Персональна інструкція щодо того, як думати у гнучкіший, мудріший та наснажливий спосіб

Правила мислення — це ключові принципи того, як приймати розумні рішення, боротися з прокрастинацією, знати, коли піти на компроміс, уникати помилок, знаходити різні варіанти, ефективно думати разом з іншими, зберігати активність розуму, мислити креативно, підтримувати позитивні думки. Засвоївши ці правила, ви станете людиною, яка завжди знає, чого вона хоче.

Хіба не приємно було б бути одним із природжених мислителів цього світу? Мабуть, це прекрасно — бути обєктом заздрості інших через те, що ви подаєте найкращі ідеї, приймаєте виважені рішення, творчо розвязуєте проблеми й завжди дивитеся на життя позитивно. Може, ці люди знають щось таке, чого не знає решта з нас і чому ми всі можемо навчитися? Відповідь — упевнене "так". Нам потрібні Правила мислення!

Ці Правила — ключові принципи того, як приймати розумні рішення, боротися з прокрастинацією, знати, коли піти на компроміс, уникати помилок, знаходити інші варіанти рішень, ефективно думати разом з іншими, припинити зациклюватись, зберігати активність розуму, мислити креативніше, думати про хороше й радіти життю. Ви завжди будете знати, чого хочете!

Книга видана також російською — «Правила мышления. Как найти свой путь к осознанности и счастью»


ЦИТАТИ ˅

Якщо ви звикли погоджуватись з усіма, хто вас оточує, то, звичайно, може бути дуже непросто сказати, що ви не поділяєте їхню думку. Тому зачекайте, поки ви будете готові, перш ніж сказати це, і тоді не дивуйтеся, якщо вони вважатимуть вас загрозою.

* * *

Деякі люди переконливіші за інших — коли намагаються продати вам машину, переконують вас прийняти їхній план на роботі, схиляють вас прийти на їхню вечірку або пояснюють, чому пластикові пакети шкідливі для довкілля. Треба уникати того, щоб сліпо слідувати їхній думці чи стратегії, не залучаючи власний мозок.

* * *

Самооцінка — це здебільшого те, що спокушає нас змінювати своє мислення відповідно до наших цілей. Заздрість — ще один такий чинник, часто пов’язаний із самооцінкою. Простіше думати, що ваш колега на хорошому рахунку через прихильність боса, а не через те, що він насправді може впоратися з роботою краще, ніж ви.

* * *

Не можна прожити все життя, ніколи нікому не довіряючи, але так само шкідливо бути занадто довірливим. І найкращий засіб від того, щоб зайти надто далеко, в обидва боки, — думати самостійно.


Про автора:

Річард Темплар (Richard Templar) — письменник і видавець, автор численних бестселерів, присвячених саморозвитку, карєрному росту й досягненню успіху в житті.


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Річард Темплар):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2901


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua