БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Новий цифровий світ (Ерік Шмідт, Джаред Коен)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Новий цифровий світ
Автор(и): Ерік Шмідт, Джаред Коен
Видавництво: "Літопис", — 2016

Опис:

Оригінал (англ.): "The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business" by Eric Schmidt, Jared Cohen

У цій захопливій книзі голова ради директорів компанії Google Ерік Шмідт і керівник наукового центру Google Ideas Джаред Коен на основі свого унікального досвіду намагаються відповісти на одне з найскладніших запитань щодо нашого майбутнього: як технології змінять наше щоденне життя та безпеку, вплинуть на перебіг війн і дипломатичних баталій, визначать наслідки революцій і тероризму.

Це книжка не про ґаджети — це погляд на те, яким стане життя людей в новому цифровому світі, де кожен буде на зв’язку.

Для широкого кола читачів.

Книга видана також російською — "Новый цифровой мир. Как технологии меняют жизнь людей, модели бизнеса и понятие государств"


ЦИТАТИ ˅
За перше десятиліття XXI століття кількість користувачів Інтернету зросла від 350 мільйонів до понад 2 мільярдів. За той самий проміжок кількість тих, хто користується мобільним телефоном, виросла з 750 мільйонів до понад 5 мільярдів (нині вже 6 мільярдів).

* * *

Через те, що Інтернет-платформи мають такий грандіозний масштаб, у новому цифровому світі все відбуватиметься набагато швидше і це вплине на всі складові суспільства, зокрема на політику, економіку, медіа, бізнес та суспільні норми. Таке прискорення вкупі зі взаємозв’язком, що його підсилюють Інтернет-технології, покладе початок новій ері глобалізації — глобалізації продуктів та ідей.

* * *

Жителі бідних країн зможуть скористатися громадськими 3D-принтерами, щоб виготовити будь-який потрібний інструмент чи предмет із шаблонів з відкритим кодом... Їм більше не доведеться покладатися на заплутані або незаконні способи доставки готових товарів, що коштують дорожче.

* * *

Освітній процес стане гнучким, а учні працюватимуть відповідно до своїх стилю і темпу навчання. Діти й далі ходитимуть до школи, щоб спілкуватися з однолітками та отримувати настанови від учителів, але щораз частіше вони навчатимуться за допомогою ретельно продуманих освітніх проектів на зразок нинішньої Академії Хана... Шкільна система ставитиме на перше місце розвиток критичного мислення та вміння вирішувати проблеми.

* * *

Найбільш революційними в майбутньому будуть винаходи в галузі охорони здоров’я та медицини... Ні для кого не буде новиною, що мобільні телефони матимуть функцію діагностики.

* * *

У мережі держави влаштовуватимуть провокації, яких не дозволили б у реальному світі. Довкола пануватиме спокій, а віртуальним полем битви стане Інтернет.

* * *

Майбутні революції, незалежно від країни і форми, скинуть режим, але не завжди закінчаться встановленням демократії. Боротьба за серця і розум точитиметься в Інтернеті.

* * *

З часів появи вогнепальної зброї найбільшим винаходом у військовій справі стала автоматизація війни — завдяки розробкам у галузі робототехніки, штучного інтелекту та безпілотних літальних апаратів... У майбутньому вояки матимуть найсучасніші захищені планшети, за допомогою яких зможуть переглядати потокове відео з безпілотників у режимі реального часу, завантажувати аналіз розвідувальних даних і отримувати останні новини про пересування своїх військ. Ці пристрої матимуть унікальні карти з усією необхідною інформацією про довкілля... Зміниться вбрання та оснащення військових. Існуватимуть однострої на основі тактильних технологій — зорієнтованих на відчуття дотику... Шоломи матимуть кращу видимість і вбудовані засоби зв’язку; командири бачитимуть очима вояків і зможуть командувати ними на відстані, з військової бази.


Про авторів:

Ерік Шмідт (Eric Schmidt) — голова ради директорів компанії Google, де він почав працювати 2001-го року. З 2001-го до 2011-го року був головним виконавчим директором Google і керував стратегією компанії разом із засновниками Сєрґєєм Бріном і Леррі Пейджем. Перш ніж приєднатися до компанії Google, Ерік Шмідт був головою ради директорів і головним виконавчим директором компанії Novell, головним директором з технологій у корпорації Sun Microsystems. До цього він входив до складу групи науковців у центрі досліджень компанії Xerox у місті Пало-Альто (PARC), а також обіймав посади в компаніях Bell Laboratories і Zilog. Він також очолює раду директорів фонду "Нова Америка" та з 2008-го року є членом ради опікунів Інституту перспективних досліджень у Принстоні (штат Нью-Джерсі).

Джаред Коен (Jared Cohen) — засновник і директор наукового центру Google Ideas. Він є стипендіатом Родса, автором двох книжок — "Діти Джихаду" (Children of Jihad) та "Сто днів тиші" (One Hundred Days of Silence). У 2013-му році журнал Time назвав Джареда одним із сотні найвпливовіших людей у світі. Коен також є членом ради директорів корпорації SFX Entertainment і членом консультативної ради директорів Національного антитерористичного центру.


Зміст:

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Ерік Шмідт):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=1878


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua