БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати (Сьюзан Кейн)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати
Автор(и): Сьюзан Кейн
Видавництво: "Наш Формат", — 2017

Опис:

Оригінал (англ.): "Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking" by Susan Cain

Кілька століть нам нав’язували ідеальний образ людини — комунікабельної, харизматичної, енергійної, — мовляв, саме ці риси — запорука успіху. Тому й не дивно, що більшість переступила через себе, намагаючись відповідати цьому взірцеві.

Сьюзен Кейн вважає, що час скинути маски, і на численних прикладах з політики, бізнесу, освіти, громадського та культурного життя розповідає, у чому криється потенціал тихих людей. Кейн сама інтроверт, тому щиро ділиться порадами, як здобути успіх на роботі і в особистому житті, при цьому залишаючись самим собою.

Це книга для інтровертів та екстравертів, усіх, хто цікавиться психологією, особистісним розвитком, побудовою стосунків. Авторка дає практичні поради, як ефективно вести переговори, будувати кар’єру і влаштувати особисте життя, врахувавши особливості інтровертності.


ЦИТАТЫ ˅
В екстравертів зазвичай більше сексуальних партнерів, ніж в інтровертів (а це велика перевага для видів, які прагнуть розмножуватися), проте вони частіше зраджують та розлучаються, а це не дуже добре позначається на дітях. Екстраверти більше займаються фізичними вправами, але інтроверти рідше потрапляють в аварії й рідше травмуються. Екстраверти мають більш розширену мережу соціальних контактів, але вони частіше скоюють злочини.

* * *

Інтроверти й екстраверти по-різному зосереджують увагу на розв’язанні проблеми. Якщо дати їм спокій, інтроверти сидітимуть та розмірковуватимуть про інше, щось вигадуватимуть, будуть згадувати минуле та будувати плани на майбутнє, а екстраверти зосереджуватимуться на тому, що відбувається навколо. Іншими словами, екстраверти бачать «що відбувається», а інтроверти розмірковують над тим, «що може трапитися».

* * *

Якщо вам до вподоби робити все повільно та спокійно, не дозволяйте іншим змушувати вас відчувати, що темп потрібно пришвидшити. Якщо вам подобається глибина, не силуйте себе до пошуків широти. Якщо ви надаєте перевагу виконанню одного завдання за один раз, так і робіть. Відносна байдужість до винагороди дає змогу йти власним шляхом. І лише від вас залежить наскільки добре ви скористаєтеся своєю незалежністю.


Про автора:

Сьюзен Кейн (Susan Cain) — авторка бестселерів з популярної психології. Займалася корпоративним правом, представляла інтереси компаній Goldman Sachs і General Electric. Навчала багатьох людей вести переговори. Закінчила Принстонський університет та юридичний факультет Гарварду.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=1962


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua