БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети (Ґреґ Маккеон)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети
Автор(и): Ґреґ Маккеон
Видавництво: "Наш Формат", — 2021

Опис:

Оригінал (англ.): "Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less" by Greg McKeown

Книжка «Есенціалізм» Ґреґа Маккеона стала бестселером The New York Times і The Wall Street Journal. Концепцію Есенціалізму, описану в цій праці, успішно застосовує персонал таких відомих компаній, як Google, Facebook, Twitter, LinkedIn та інші. Це оновлене видання «Коротко і по суті. Мистецтво визначати пріоритети», а також уривок з нової книжки автора.

Чи відчували ви коли-небудь, що викладаєтеся на повну, але не отримуєте бажаного результату? Перепрацьовуєте й водночас не займаєтеся тим, чим потрібно?.. Ґреґ Маккеон пропонує власну концепцію Есенціалізму, завдяки якій ви навчитеся помічати найсуттєвіше, відкидати непотрібне й устигати найважливіше.

Автор переконує, що неможливо впоратися з геть усім і мати все: тільки нам вирішувати, на що витрачати свій безцінний час та енергію. Якщо ви прагнете дізнатися, як визначати пріоритети, робити лише те, що справді потрібно, а найголовніше — як докладати мінімум зусиль і досягати успіху, ця книжка саме для вас.

Чому варто прочитати

У своїй книжці Ґреґ Маккеон крок за кроком пояснює, як визначити, що потрібно саме вам, як відкинути все зайве і як докладати мінімум зусиль, займаючись найважливішим. Скористайтеся його порадами, щоб навчитися розставляти пріоритети у власному житті, інакше хтось зробить це за вас.

Для кого ця книга

Книжку варто прочитати підприємцям, менеджерам, а також усім, хто прагне навчитися ефективно організовувати власне життя і діяльність; хто почуваєтеся постійно зайнятим, але не надто продуктивним; кому здається, що хтось або щось краде в них час.

Книга видана також російською — "Эссенциализм. Путь к простоте"


ЦИТАТИ ˅

Про підхід Есенціаліста

Неважливо, яка у нас мета: завершити робочий проект, ступити наступний крок кар’єрною драбиною чи спланувати вечірку на день народження дружини або чоловіка. Ми в будь-якому разі зазвичай вважаємо виконання чогось за складний, повний перешкод процес, який треба пережити, аби щось «зрештою сталося». Але в Есенціаліста інший підхід. Замість того, щоби робити щось через силу, Есенціалісти інвестують збережений час у створення системи — а система усуває перешкоди і максимально спрощує процес виконання.

Про здатність вибирати

Коли ми забуваємо, що маємо здатність вибирати, ми вчимося бути безпорадними. Дозволяємо крапелька за крапелькою забирати нашу силу, аж доки не перетворюємося на функцію вибору інших людей — або навіть на функцію вибору, який самі зробили в минулому. Так ми відмовляємося від своєї сили вибору. Це шлях не-Есенціаліста.

Про час на дослідження

Щоб визначити, що суттєво, а що ні — потрібно спочатку дослідити варіанти. Не-Есенціалісти автоматично ведуться на найновішу ідею, беруться за найновішу можливість, відповідають на електронний лист, що надійшов останнім. Есенціалісти виокремлюють собі час на дослідження і розмірковування.

Про розмежування стосунків і рішень

Коли люди про щось просять, ми можемо переплутати саме прохання із нашими стосунками з цими людьми. Іноді ці два поняття здаються настільки пов’язаними, що ми забуваємо: відхилити прохання — не те саме, що відштовхнути людину. І тільки коли ми розмежуємо рішення і стосунки, зможемо твердо прийняти рішення і потім знайти хоробрість і чуйність озвучити його.


Про автора:

Ґреґ Маккеон (Greg McKeown) — бізнес-консультант, фахівець із питань лідерства та стратегічного планування. Засновник і головний виконавчий директор компанії THIS Inc., серед клієнтів якої такі відомі компанії, як Apple, Google, Pixar, Facebook, Twitter і Yahoo. Автор блогу для Harvard Business Review.


Зміст:


Рецензії:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2148


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua