БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Суперфрікономіка (Стівен Левітт, Стівен Дабнер)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Суперфрікономіка
Автор(и): Стівен Левітт, Стівен Дабнер
Видавництво: "Наш Формат", — 2018

Опис:

Оригінал (англ.): "SuperFreakonomics: Global Cooling, Patriotic Prostitutes, and Why Suicide Bombers Should Buy Life Insurance" by Steven D. Levitt, Stephen J. Dubner

Коли розв’язання проблеми лежить не просто у вас під носом, найлегше припустити, що його взагалі не існує. Однак історія та наше життя знову і знову доводять, що це не так. Чи може споживання м’яса кенгуру врятувати планету від глобального потепління? Чому слони небезпечніші за акул? Що спільного між повією та Санта-Клаусом?

Чому ця книжка

У продовженні драйвового економічного бестселера «Фрікономіка» — «Суперфрікономіці» — Стівен Левітт і Стівен Дабнер знову поринають у найпотаємніші глибини причиново-наслідкових зв’язків, спростовують поширені міфи та перевертають уявлення про повсякденну реальність.

Для кого це видання

Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто хоче мислити критично, розуміти глибокі причиново-наслідкові зв’язки суспільних та економічних процесів, водночас шукає цікаве та ненудне читання.


Про авторів:

Стівен Левітт (Steven Levitt) — професор економіки Чиказького університету, дослідник і публіцист. У 2003 році нагороджений медаллю Джона Бейтса Кларка, яку вручають економістам віком до сорока років за внесок у розвиток економічної думки. У 2006-му увійшов до списку «100 людей, що формують наш світ» за версією журналу Time.

Стівен Дабнер (Stephen Dubner) — американський журналіст, письменник, публіцист, ведучий Freakonomics Radio. Писав для газети The New York Times, журналів Time і New Yorker, викладав англійську мову в Колумбійському університеті.


ЦИТАТИ ˅

Про вплив ТВ на рівень злочинності

Чи мала поява телебачення відчутний вплив на рівень злочинності в одному місті? Здається, відповідь на це запитання ствердна. Кожний додатковий рік, який підліток проводить перед телевізором, зумовлює чотиривідсоткове зростання кількості арештів за пограбування і двовідсоткове — за насильницькі злочини. Згідно з результатами нашого аналізу, телебачення вплинуло на зростання кількості пограбувань у 1960-ті на 50 відсотків, а насильницьких злочинів — на 25 відсотків.

Про суху математичну імовірність

Деяким людям складно звести непередбачувану людську поведінку до сухої математичної імовірності. Хто з нас хоче зватись «типовим»? Якщо, приміром, ви додасте кількість усіх жінок і чоловіків планети, виявиться, що в середньому типова доросла людська особа має одну молочну залозу й одне яєчко, але скільки людей дійсно підпадає під цей опис?

Про розуміння світу

Економічний підхід не описує світ таким, яким ми хочемо чи не хочемо його бачити. Він пояснює, який цей світ насправді. Більшість із нас бажає так чи інакше змінити світ. Однак щоб його змінити, треба його розуміти.


Зміст:

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Стівен Левітт):

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Стівен Дабнер):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2268


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua