БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



23 прихованих факти про капіталізм (Ха-Юн Чанґ)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: 23 прихованих факти про капіталізм
Автор(и): Ха-Юн Чанґ
Видавництво: "Наш Формат", — 2018

Опис:

Оригінал (англ.): "23 Things They Don't Tell You About Capitalism" by Ha-Joon Chang

Капіталізм — погана економічна система, але всі інші ще гірші, стверджує економіст Ха-Юн Чанґ, перефразовуючи слова Вінстона Черчилля. Від того, чи готові люди (особливо ті, хто має владу) тверезо поглянути на проблеми цієї системи та вдосконалювати її, залежатиме економічне процвітання країн. Чи мають компанії враховувати інтереси лише своїх власників? Що допоможе бідним країнам стати багатими? І, зрештою, чому винахід пральної машинки змінив світ більше, ніж інтернет?

Чому ця книжка

Автор виокремлює 23 факти, що покажуть, як насправді працює капіталістична система, а також підштовхнуть до розуміння, як змусити її працювати краще.

Для кого книжка

Ця книжка буде цікавою як тим, хто ще навіть до кінця не розуміє, що таке капіталізм, так і тим, хто глибоко орієнтується в економічних процесах та шукає відповіді на сучасні виклики.

ЦИТАТИ ˅

Про транснаціональні компанії

Хоч у світі зростає «транснаціоналізація» капіталу, більшість транснаціональних компаній, по суті, залишаються національними компаніями, що здійснюють міжнародні операції, а не позанаціональними компаніями як такими.

Про сприйняття прогресу

Ми схильні сприймати останні за часом зміни як найбільш революційні. Нерідко це суперечить фактам. Нещодавній прогрес у телекомунікаційних технологіях не такий революційний, у відносному вираженні, як поява в кінці XIX століття дротового телеграфу. Ба більше, якщо говорити про економічні та соціальні зміни, що відбувалися у подальшому, то інтернет-революція (принаймні на цей час) не така значуща, як поширення пральних машин та іншої побутової техніки, яка, значно зменшивши час на виконання буденних справ, дозволила жінкам вийти на ринок праці та фактично знищила таку професію, як прислуга.


Про автора:

Ха-Юн Чанґ (Ha-Joon Chang) — фахівець з економіки країн, що розвиваються, та викладач еволюційної політичної економії в Кембриджському університеті, колумніст газети Guardian. Автор книжок «Відкидаючи драбину: стратегія розвитку в історичній перспективі», «Злі самаритяни: багаті країни, убога політика та загроза для країн, що розвиваються», «Економіка. Інструкція з використання».


Зміст:


ВІДГУКИ ˅
"Книжка для тих, хто хоче зрозуміти капіталізм не з погляду політиків чи економістів, а відповідно до того, як він насправді працює на практиці". — Observer

* * *

"Ця книжка чудово резюмує стан сучасної економіки, а також показує всі аспекти, які не працюють, закликаючи нас повністю перебудувати її". — Publishers Weekly



ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Ха-Юн Чанґ):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2340


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua