БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Як багаті країни стали багатими... І чому бідні країни залишаються бідними (Ерік Райнерт)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Як багаті країни стали багатими... І чому бідні країни залишаються бідними
Автор(и): Ерік Райнерт
Видавництво: "Саміт-книга ", — 2019

Опис:

Оригінал (англ.): "How Rich Countries Got Rich ... and Why Poor Countries Stay Poor" by Erik Reinert

У цій книзі відомий норвезький економіст Ерік Райнерт показує, що багаті країни стали багатими завдяки поєднанню державного втручання, протекціонізму і стратегічних інвестицій, а не завдяки вільній торгівлі. За твердженням автора, саме така політика була запорукою успішного економічного розвитку, починаючи з Італії епохи Відродження і закінчуючи сьогоднішніми країнами Південно-Східної Азії.

Показуючи, що сучасні економісти ігнорують цей підхід, наполягаючи і на важливості вільної торгівлі, Райнерт пояснює це давнім розколом в економічній науці між континентально-європейською традицією, орієнтованої на комплексну державну політику, з одного боку, і англо-американської, орієнтованої на вільну торгівлю, — з іншого.


Про автора:

Ерік Райнерт (Erik Reinert) — норвезький економіст. Навчався в університеті св. Галлена, Гарвардській школі бізнесу і Корнельському університеті. Працював консультантом ООН і урядів ряду країн. Засновник міжнародного фонду «Інший канон» (The Other Canon Foundation). У даний час Ерік Райнерт є професором Талліннського технологічного університету та головним науковим співробітником Норвезького інституту стратегічних досліджень (Norwegian Institute for Strategic Studies) в Осло.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2596


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua