БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Адаптивні ринки. Фінансова еволюція на швидкості думки (Ендрю Ло)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Адаптивні ринки. Фінансова еволюція на швидкості думки
Автор(и): Ендрю Ло
Видавництво: "Book Chef", — 2018

Опис:

Оригінал (англ.): "Adaptive Markets: Financial Evolution at the Speed of Thought" by Andrew W. Lo

У половини всіх американців є гроші на фондовому ринку, проте економісти не можуть домовитися про те, чи є інвестори і ринки раціональними і ефективними, як передбачає сучасна економічна теорія, або ірраціональними і неефективними, як вважають поведінкові економісти. Це одні з найбільших дебатів в економіці, а цінність або марність управління інвестиціями і фінансового регулювання залежать від результату. У своїй новаторській книзі Ендрю Ло вирішує цю дискусію, пропонуючи гіпотезу адаптивних ринків, в якій співіснують раціональність і ірраціональність.

Робота над цією книгою тривала близько 20 років. За цей час погляди Ендрю Ло пройшли глибинну трансформацію — від віри в гіпотезу ефективних ринків до сумніву в ній і, нарешті, до усвідомлення неможливості пояснити функціонування фінансових ринків тільки математичними моделями. В результаті була запропонована гіпотеза адаптивних ринків, згідно з якою фінансові ринки є продуктом еволюційних механізмів і більшою мірою підпадають під дію законів біології.

Грунтуючись на психології, еволюційної біології, нейробіології, штучному інтелекті та інших сфеах, автор показує, що теорія ефективності ринку не є хибною, вона всього лише неповна. Коли ринки нестабільні, інвестори реагують інстинктивно, створюючи неефективність для інших. Нова парадигма Ло пояснює, як фінансова еволюція формує поведінку і ринки зі швидкістю думки — факт, виявлений коливаннями між стабільністю і кризою, прибутком і втратою, а також інноваціями і регулюванням.

Ця книга — захоплююча і інтелектуальна подорож, наповнена переконливими історіями. Вона починається з витоків ефективності ринку і його невдач, перетворюється в основи поведінки інвесторів і закінчується практичними наслідками, серед яких те, як хедж-фонди стали Галапагоськими островами фінансів (що дійсно сталося в 2008 році), і як ми могли б уникнути майбутніх криз.


Про автора:

Ендрю Ло (Andrew Lo) — професор фінансів і директор лабораторії фінансового інжинірингу в школі менеджменту MIT Sloan. Раніше викладав в Пенсильванському університеті. Автор книги Hedge Funds: An Analytic Perspective. Засновник інвестиційної компанії AlphaSimplex Group.


Зміст:


Рецензії:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2614


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua