БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



А тепер спробуйте щось дивніше: як вижити в креативному бізнесі і лишатися невичерпним джерелом ідей (Майкл Джонсон)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: А тепер спробуйте щось дивніше: як вижити в креативному бізнесі і лишатися невичерпним джерелом ідей
Автор(и): Майкл Джонсон
Видавництво: "ArtHuss", — 2020

Опис:

Оригінал (англ.): "Now Try Something Weirder: How to keep having great ideas and survive in the creative business" by Michael Johnson

У книзі «А тепер спробуйте щось дивніше: як вижити в креативному бізнесі і лишатися невичерпним джерелом ідей» зібрані найбільш корисні поради (233, якщо бути точними), які дозволяють створювати нові ідеї кожного дня. Якщо ви працюєте у креативній галузі, то обовязково знайдете серед цих порад ту, що допоможе вам знайти нове візуальне або концептуальне рішення.

Хочете вдосконалити взаємодію з клієнтами, створювати оригінальні дизайнерські рішення, проводити успішні презентації та взагалі здобути творчу впевненість? Рішення знаходяться у цій книзі.


ВІД АВТОРА ˅
Я не збирався писати цієї книги.

У всьому винен нідерландець містер Ерік Кесселз.

Одного разу, нервово походжаючи туди-сюди за лаштунками відомої німецької дизайн-конференції та слухаючи, як аудиторія німців із зазвичай серйозними обличчями вибухає залпами істеричного сміху, я думав собі: ну і як мені виступати після такого?

Тоді ж подумки я занотував: «Ніколи не виступати після нідерландця, який протягом п’ятдесяти хвилин демонструє публіці зображення ерегованих пенісів» (дивіться нотатку 221).

Пам’ятаю, після конференції (усе склалося не дуже — довго розповідати, може, іншим разом) я думав про те, що найкращим моментом тих вихідних була ця моя уявна нотатка. Замислився: а що, як занотувати щось іще. Наприкінці довгої подорожі у потязі я мав список з більш ніж двохсот подібних заміток.

Отже, представляю вам 233 нотатки-підказки та сподіваюся, що бодай деякі із них стануть вам у пригоді. Бо якщо ні — значить, я цілком і повністю змарнував рік свого життя. Ні, серйозно: можливо, не все вам зрезонує, але щось таки має. А деякі розділи можуть зазвучати по-новому згодом, у майбутньому.

Довгі роки моєю улюбленою книгою про творчість лишалася книга Боба Ґілла «Забудьте все, що знали про графічний дизайн. Включно з тим, що прочитали в цій книзі» (1981). Я читав і перечитував її кілька разів і в різні періоди життя звертав увагу на різні моменти.

Оскільки я вже написав два доволі грубих томи про дизайн («Проблему розв’язано», 2002 та «Брендинг за п’ять з половиною кроків», 2016), мені хотілося, щоб ця книга була коротшою, набагато простішою в читанні, більш невимушеною й особистою. Заголовок, сто слів, зображення — і погнали далі.

Розділи намічені досить умовно, але якщо вам цікаво, прошу:

  • Ранні роки
  • Ідеї, ідеї, ще трохи ідей
  • Інструменти професії
  • Чому слова працюють
  • На роздоріжжі
  • Творчий бізнес

Оскільки в цій книжці немає нумерації сторінок, лише нумерація нотаток, розділи справді дещо структурують текст (до того ж, вони подобаються моїм редакторам).

Нагадую: це простий посібник, який можна кинути собі в сумку, щоби почитати в автобусі чи в туалеті. Не сприймайте його надто серйозно та не вважайте істиною в найвищій інстанції. Але до висновків, які я виклав у цій книзі, мене привели тридцять років серйозної праці у сфері дизайну.

Тож, можливо, тут є щось корисне...

Майкл Джонсон,
літо 2018-го


Про автора:

Майкл Джонсон (Michael Johnson) — дизайнер та письменник, засновник дизайнерської агенції Johnson Banks. Приймав активну участь у роботі D&AD (громадської організації, яка популяризує прагнення до досконалості у дизайні та рекламі) та був її наймолодшим президентом. Видання The Independent назвало його одним із 10 найбільш впливових британських дизайнерів.

Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2770


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua