БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Перемогти прокрастинацію. Як припинити відкладати справи на потім (Петр Людвіґ)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Перемогти прокрастинацію. Як припинити відкладати справи на потім
Автор(и): Петр Людвіґ
Видавництво: "Альпіна Паблішер", — 2021

Опис:

Оригінал (чес.): "Konec prokrastinace: Jak přestat odkládat a začít žít naplno" (Petr Ludwig)

Кожному з нас доводилося відкладати на потім важливі справи, максимально затягуючи їх виконання, займаючись замість них чим завгодно — не в силах пояснити собі, чому ми так чинимо, а після мучитися почуттям провини через зірвані терміни і те, що ми знову когось підвели. Автор книги на власному досвіді переконався в підступності прокрастинації, всебічно вивчив проблему, визначив причини її виникнення і запропонував кілька простих і дієвих способів боротьби з нею.

Використовуючи в повсякденному житті створену Петром Людвігом методику позбавлення від «недуги», якою страждають мільйони людей у всьому світі, ви зможете радикально підвищити власну ефективність, розкрити творчий потенціал на 100% і навчитеся проживати кожен день повноцінно, отримуючи радість і задоволення від того, що всі справи відтепер виконуються вами точно в термін.

Чому книга гідна прочитання:

Книга видана також російською — "Победи прокрастинацию! Как перестать откладывать дела на завтра"


ВІД АВТОРА ˅
Приблизно десять років тому я був переконаний, що моє життя добігло кінця. Мозок неочікувано перестав керувати половиною тіла. Я відчував страх, безпорадність, але й дивовижний спокій. Я лежав у ліжку, а перед очима в мене пролітало все життя. Я був у стані, коли людина бачить тунель із білим світлом у кінці — як у фільмі, я підсумовував, що мені в житті вдалося, а що ні. Поступово я змирився з тим, що помираю.

На щастя, виявилося, що я помилявся. Після декількох днів усе без наслідків минуло, і я пережив свою першу близьку зустріч зі смертю. Цей досвід, однак, став найважливішим, що я коли-небудь отримував. Пізніше я сам для себе написав таке речення:

«ПОМИРАТИ З ДУМКОЮ, ЩО ЖИВ НА ПОВНУ!»

Коли я починав утілювати цей задум, виявив, що мушу перемогти дуже сильного ворога — прокрастинацію. Тому разом із декількома приятелями ми почали шукати причини нашого відкладання, неприйняття рішень і неефективності. Ми з’ясували, що на цю тему останнім часом з’явилися доволі цікаві дослідження. На їхній основі ми створили практичні інструменти для боротьби з прокрастинацією.

Після того як методи запрацювали, ми вирішили, що було би корисно розповісти про них щонайбільшій кількості людей. Ми почали проводити лекції у компаніях, для студентів університетів і знайшли сенс нашої праці в допомозі людям, щоб навчити їх краще використовувати свій час і потенціал.

Стимулювальні імпульси, що нам допомогли створити ефективніші інструменти проти прокрастинації, я вивчав під час своїх подорожей світом. Упродовж декількох років я відвідав багато передових компаній, де мав можливість особисто спілкуватися з їхнім керівництвом про те, як вони вирішують питання мотивації й ефективності працівників. За останні десять років понад сто тисяч осіб відвідали наші лекції та незмірно багато людей — особисті консультації. Завдяки досвіду клієнтів і зворотним зв’язкам ми могли поступово вдосконалювати наші інструменти аж до їхнього сучасного вигляду.

Якось до мене звернувся один видавець і запропонував написати книгу. «Оце так виклик!» — подумав я та водночас зрозумів, що це буде тестуванням моїх методів. Випрокрастиную чи невипрокрастиную написання книги?

Оскільки я екстраверт (той, хто звик бути між людьми, навчати та консультувати), ця праця стала для мене одним із найважчих викликів узагалі. Проти відкладання написання, що є типовою діяльністю для інтровертів, і для мене, відповідно, дуже незвичною, я мусив вповні використати всю протипрокрастинаційну зброю.

Якщо ви тримаєте в руках цю книжку, отже, мені це вдалося. Бажаю вам приємного читання й успішного бою з прокрастинацією. Побачите, вам удасться.


Про автора:

Петр Людвіґ (Petr Ludwig) — чеський психолог і дослідник, популярний тренер з особистісного росту і ефективності. Засновник і генеральний директор інституту GrowJOB, в якому актуальні наукові знання піддаються всебічній перевірці та аналізу з метою їх ефективного використання в повсякденній практиці — як звичайними людьми, так і організаціями.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2896


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua