БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



За межами піраміди потреб. Новий погляд на самореалізацію (Скотт Кауфман)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: За межами піраміди потреб. Новий погляд на самореалізацію
Автор(и): Скотт Кауфман
Видавництво: "Лабораторія", — 2021

Опис:

Оригінал (англ.): "Transcend: The New Science of Self-Actualization" by Scott Barry Kaufman

Трансценденція — одне з понять, до якого прийшов ще свого часу психолог Абрахам Маслоу. Він стверджував, що здорова самореалізація людини згідно з ієрархією потреб може привести до її виходу за рамки усвідомлення лише власного Я, а отже і до реалізації значно вищих, духовних потреб. Це, зокрема, почуття впевненості у тому, ким ти є в цьому світі та що можеш йому натомість принести.

Ця ж книжка розкриває ті питання, які так і не зміг свого часу розкрити Маслоу, та робить деякий перегляд оригінальної піраміди потреб. Сам Маслоу, після інфаркту, переглядав уже власну систему: бо раптом опинившись на самому низу в низці потреб, відчув, що виходить взагалі за їх межі.

Книжка вчить, як реалізуватися у такий спосіб, щоб ставити якісь значно важливіші цінності вище за потреби власного егоїстичного Я. І стати таким чином усвідомленішим, зреалізованим та значно щасливішим.


Про автора:

Скотт Кауфман (Scott Kaufman) — психолог, ведучий подкасту The Psychology Podcast, автор колонки Beautiful Minds для видання Scientific American.


ВІДГУКИ ˅
"Ця книжка, на яку ми всі чекали, — не що інакше як нова захоплива психологія людського буття. Кауфман покаже, як жити на повну та, разом із тим, робити щось на благо інших". — Сьюзен Кейн, авторка бестселеру «Сила інтровертів»

* * *

"На Маслоу часто посилаються як на піонера гуманістичної психології, але його рідко розуміють. Скотт Кауфман написав цю книжку, щоб змінити це. Він виконав першокласну роботу з відновлення класичної піраміди, заснованої самим Маслоу, та оновив самореалізацію на базисі сучасної науки". — Адам Грант, професор Вортонської школи бізнесу, автор трьох бестселерів The New York Times

* * *

"Якби Маслоу прочитав «За межами піраміди потреб», то широко усміхнувся б і, можливо, навіть вигукнув: «Нарешті хтось мене зрозумів!». На конференціях в Університеті Брандейса він часто висловлював розпач через те, що так мало людей може щось збагнути в його доробку. Кауфман не лише виявив рідкісне й глибоке розуміння думок Маслоу, а ще й — уперше за п’ятдесят років — розширив діапазон знань про сформульовані вченим основні поняття. Ця книжка гідна місця в бібліотеці кожної мислячої людини й варта неодноразового прочитання". — Арі Кополов, доктор медицини, доцент психіатрії в Університеті Джорджа Вашингтона, учень Абрагама Маслоу

* * *

"Це шедевр! Маслоу 2.0 — книжка, обов’язкова до прочитання всім, хто хоче зрозуміти, що Маслоу мав на увазі під трансценденцією. Це частково біографія, частково трактат, частково практичний посібник... Я в захваті!" — Анжела Дакворт, професор психології університету Пенсільванії, авторка бестселеру The New York Times «Крок за кроком»

* * *

"Ця книжка — чудове відродження та оновлення улюбленої класичної психологічної моделі, а також справжня ода її творцю. Блискуче зібрання нашого сучасного розуміння психологічного здоров’я". — Марк Менсон, автор бестселерів «Витончене мистецтво забивати на все» та «Усе замахало. Але надія є»


Стаття по книзі:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2906


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua