БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



BIG DATA. Зброя математичного знищення. Як великі дані збільшують нерівність і загрожують демократії (Кейт О’Ніл)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: BIG DATA. Зброя математичного знищення. Як великі дані збільшують нерівність і загрожують демократії
Автор(и): Кейт О’Ніл
Видавництво: "Book Chef", — 2020

Опис:

Оригінал (англ.): "Weapons of Math Destruction: How Big Data Increases Inequality and Threatens Democracy" by Cathy O'Neil

Ми живемо в епоху алгоритмів. Рішення, які впливають на наше життя, дедалі частіше ухвалюють не люди, бо їх визначають математичні моделі. Це має забезпечити справедливість рішень, позаяк кожного судять за одними й тими самими правилами, і упередженість зводять нанівець. Проте Кейт О’Ніл розкриває в книзі інший бік Big Data і математичних алгоритмів ухвалення рішень.

Моделі, які застосовують нині, є непрозорими, нерегульованими й беззаперечними, навіть коли явно помиляються. Вони здатні посилювати дискримінацію. Приміром, бідний студент не може отримати позику, позаяк модель кредитування вважає його занадто ризикованим (з огляду на його поштовий індекс), тим самим його позбавляють можливості здобути гарну освіту, яка може витягнути його з бідності.

Математичні моделі допомагають сильнішим, натомість карають слабких, створюючи «токсичний коктейль для демократії». Ласкаво просимо на темний бік Big Data.

Ви дізнаєтеся:


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2914


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua