БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Мапа думок (Тоні Бьюзен)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Мапа думок
Автор(и): Тоні Бьюзен
Видавництво: "Видавництво Старого Лева", — 2021

Опис:

Оригінал (англ.): "Mind Map Mastery: The Complete Guide to Learning and Using the Most Powerful Thinking Tool in the Universe" by Tony Buzan

Докладний посібник із вивчення і застосування найпотужнішого інструмента мислення у світі

Як застосовувати мапи думок, плануючи робочий тиждень, готуючись до іспиту, кар’єрних змін чи вирішення конфліктних ситуацій? «Мапа думок» — це найавторитетніший і найдоступніший посібник зі складання мап думок, що ґрунтується на п’ятдесяти роках дослідження і вдосконалення мап думок їхнім винахідником Тоні Б’юзеном. Книжку написано і для тих, для кого концепція мапи думок є новою, так і для досвідчених укладачів мап, які хочуть підвищити свій інтелектуальний та творчий рівень.

Мапа думок:

Ця книжка стане корисною студентам, підприємцям і творчим людям усього світу.

Книга видана також російською — "Интеллект-карты. Полное руководство по мощному инструменту мышления"


ЦИТАТИ ˅
Мапи думок діють подібно до мозку, імітуючи спосіб формування та консолідації нових шляхів передачі інформації між ділянками і клітинами мозку. Стимулюючи радіантне (багатовимірне) мислення, мапа думок підсилює природні функції мозку, робить його потужнішим, креативнішим і ефективнішим. Мозок людини містить понад мільярд нейронів, або ж нервових клітин, кожна з яких кмітливіша за домашній комп’ютер. Саме завдяки силі радіантного мислення мозок працює синергетично, а не лінійно. Це означає, що сума його операцій є завжди більшою.

Окрім того, мапи думок імітують роботу безлічі синапсів та нейронних зв’язків мозку. Останні наукові відкриття дедалі частіше підтверджують, що мапа думок є природним віддзеркаленням процесів мислення у людському мозку, і що усі ми насправді думаємо внутрішніми мапами думок!

* * *

Зв’язок між мапами думок і запам’ятовуванням уже науково доведений. Висновки дослідження Г. Тоя, представлені 2009 року під час міжнародної конференції з питань мислення у Куала-Лумпурі, показали, що створення мап думок допомагає дітям пригадувати слова більше, ніж складання списків, покращуючи запам’ятовування на 32 відсотки. Дослідження, яке провели Пол Фарранд, Фірзана Гуссейн та Інід Геннессі 2002 року, продемонструвало, що мапи думок на 10 відсотків поліпшили в учасників експерименту довготермінове запам’ятовування фактичної інформації.


ВІД АВТОРА ˅

Навіщо потрібна ця книжка?

Мапа думок — це революційний інструмент мислення, після освоєння якого зміниться ваше життя. Ця техніка допоможе вам обробляти інформацію, придумувати нові ідеї, зміцнювати пам’ять, отримувати максимум від дозвілля та покращити ефективність праці.

Спочатку я розробив мапу думок як інноваційну форму конспектування, що її можна використати у будь-якій ситуації, коли зазвичай роблять лінійні нотатки, наприклад, під час лекцій, телефонних дзвінків, ділових зустрічей, для проведення досліджень та навчання. Однак невдовзі стало зрозуміло, що мапи думок придатні для проектування та планування, для чіткого розуміння теми, для натхнення на нові проекти, для знайдення розв’язків, звільнення від непродуктивних думок і багатьох інших речей. З цієї книжки ви дізнаєтеся про незліченну кількість захопливих прикладів для створення асоціативних мап. Їх можна використовувати навіть для тренування мозку і стимуляції творчого мислення.

Ви дізнаєтеся, як створення цих мап сприяє відкриттю в людині багатьох інтелектуальних здібностей та реалізації прихованого потенціалу. Практичні вправи з цієї книжки навчать вас мислити просторово, і ви прочитаєте історії інших людей, зокрема й винахідника мап думок, — всесвітньо відомих експертів та піонерів у своїх галузях, життя яких докорінно змінилося завдяки цій техніці.

Ваш мозок — це сплячий велетень, а ця книжка покликана розбудити його!


Про автора:

Тоні Бьюзен (Tony Buzan) — творець концепції мап думок, автор багатьох книг, перекладених десятками мов у сотні країн і проданих багатомільйонними тиражами. Він регулярно виступає з лекціями по всьому світу та консультує компанії, уряди та спортсменів найвищого рівня.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2927


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua