БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Хороші діаграми. Поради, інструменти та вправи для кращої візуалізації даних (Скотт Берінато)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Хороші діаграми. Поради, інструменти та вправи для кращої візуалізації даних
Автор(и): Скотт Берінато
Видавництво: "ArtHuss", — 2022

Опис:

Оригінал (англ.): "Good Charts Workbook: Tips, Tools, and Exercises for Making Better Data Visualizations" by Scott Berinato

Ви відразу впізнаєте ефективну діаграму або графік, бо їх зміст та значення стають вам зрозумілими з першого погляду. Але що насправді робить діаграму зрозумілою, чіткою та ефективною? Якщо ви готові створювати власні «хороші діаграми» — візуалізації даних, які потужно передають ваші ідеї та знахідки, а також сприяють розвитку вашої кар’єри, то цей практичний посібник — саме те, що вам потрібно.

Старший редактор Harvard Business Review і експерт з візуалізації даних Скотт Берінато крок за кроком проведе вас через ключові завдання у створенні якісних діаграм — контроль кольору, створення чіткої візуальної комунікації, вибір типів діаграм, практику переконання, — все це за допомогою тестових вправ та міні-завдання. Цей посібник містить корисні підказки та практичні поради, а також простір для того, щоб і ви спробували власні сили у створенні ефективних діаграм.


ВІД АВТОРА ˅
Можливо, ви взяли цей посібник, прочитавши «Хороші діаграми: як візуалізувати дані продумано та переконливо» — мою попередню книжку, у якій я запропонував концептуальну схему для розуміння того, що таке хороші діаграми, і розповів, у чому полягає процес їхнього створення своїми руками. Або ж, можливо, ви взяли цю книжку в магазині просто тому, що вас цікавить візуалізація даних. Ви хочете створювати хороші діаграми або принаймні вважаєте, що маєте це вміти. Можливо, ви потрапили сюди завдяки онлайн-пошуку. Або ж хтось із ваших колег, друзів чи начальників вручив вам цю книжку, знаючи, що ви любите мислити візуально. У будь-якому разі ви тут. І ви, мабуть, маєте те саме запитання, що ставить більшість людей, коли вирішує дізнатися щось про візуалізацію даних: «З чого мені почати?».

На семінарах із візуалізації даних, на яких я виступаю чи які веду, слухачі з легкістю надихаються змінами, які я показую. А також вони розуміють основну тезу попередніх «Хороших діаграм»: діаграму робить хорошою не те, наскільки вона красива чи як добре вона відповідає певному набору правил створення діаграм, а те, наскільки ефективно вона передає ідею, адаптуючись до використовуваного контексту. Але натхнення може швидко скінчитися. Багато хто відчуває занепокоєння щодо перспективи робити це власноруч. Тож вони запитують мене: «З чого мені почати?».

Почніть звідси.

Аналогія: роками я хотів навчитися грати на гітарі. Я відчував натхнення, коли спостерігав, як грає мій друг, або коли чув пісню з майстерною гітарною партією. Але я все ніяк не міг опанувати це вміння, оскільки відчував той самий страх: не знав, із чого почати. Зрештою, надихнувшись прикладом доньки,— яка взялася за уроки гітари (і швидко досягла успіху),— я вирішив просто почати. За допомогою посібника я вивчив ноти, а потім ноти стали акордами. Згодом додав до цього схеми гітарного бою.

Невдовзі я міг грати кілька простих пісень, таких як «Three Little Birds» Боба Марлі й «I’d Rather Go Blind» Етти Джеймс. Практикуючись, я й далі формував свої навички та репертуар, і хоча я ніколи не стану майстром гри на цьому інструменті, поступово я наблизився б до цього. Насправді це не зайняло так багато часу, як я думав, і не було так складно, як я боявся. Мені просто треба було почати.

Посібник, що зараз перед вами, містить ідеї та вправи, які допоможуть вам попрактикуватися у візуалізації даних. Це її ноти, акорди та схеми бою — базові поняття й підходи, завдяки яким ви скоро гратимете прості пісні. Цей практичний посібник допоможе вам зрозуміти, чому певні підходи до створення діаграм працюють або не працюють, а також спонукатиме думати над завданнями самостійно. Щоб сформувати мислення й грамотність у сфері візуалізації даних, посібник допоможе вам перевірити власні ідеї та надасть детальний розгляд кожного завдання. Ви отримаєте базу, яка зробить процес створення хороших діаграм так само автоматичним для вас, як для мене зараз перейти з акорду соль на ре.


Про автора:

Скотт Берінато (Scott Berinato) — фахівець із візуалізації даних. Він часто виступає на конференціях з доповідями про силу і необхідність якісної візуалізації даних, а також працює з багатьма компаніями та приватними особами, які прагнули вдосконалити свої проєкти. Наразі він працює старшим редактором Harvard Business Review, де пише та редагує матеріали про візуалізацію, а також технології та бізнес.


Зміст:


ВІДГУКИ ˅
«Напевно це найкращий посібник із дизайну цього року». — Fast Company

Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2986


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua