БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Шлях майстра. Історія сімейної британської фірми, що стала світовим брендом (Джо Фостер)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Шлях майстра. Історія сімейної британської фірми, що стала світовим брендом
Автор(и): Джо Фостер
Видавництво: "Наш Формат", — 2022

Опис:

Оригінал (англ.): "Shoemaker: The Untold Story of the British Family Firm that Became a Global Brand" by Joe Foster

Засновник Reebok не любив ні бігати, ні шити взуття. Як же йому вдалося створити успішний бізнес? Бізнес-тренери ж кажуть, що треба любити те, що робиш! Усе просто: він народився в родині взуттярів, а його дідусь навіть шив кросівки для олімпійських чемпіонів. Усе складно: війна забрала статки й дитинство, він не успадкував сімейного бізнесу і через скруту жив з дружиною на зруйнованій фабриці. Це нетипова історія про підприємницьку жилку й масштабування бізнесу, великі амбіції, віру в себе та бажання продовжувати сімейну справу. У власному темпі, кілька перипетійних десятиліть, аж поки Reebok із сімейної справи стане світовим брендом.

Чому ця книжка

Це щира розповідь Джо Фостера про себе, родину й бізнес. У ній не все гладко: війна руйнує бізнес і життя, брати сваряться, Джо із дружиною живе на занепалій фабриці. Це шлях, що перетворив непевний стартап на славетну компанію. І це натхнення для всіх, хто мріє розпочати власну справу, але боїться викликів.

Для кого видання

Для тих, кого цікавлять нетипові історії відомих компаній — від падінь і невдач до світового бренду. Для тих, хто розвиває власний бізнес чи думає про його заснування.


ЦИТАТИ ˅

Чому Reebok?

Я плюхнувся в крісло і схопив першу-ліпшу книжку з півдесятка корінців, втиснутих у маленьку книжкову полицю. Усміхнувся. Це був «Новий американський шкільний та офісний словник Вебстера», який я з удаваною вдячністю прийняв як приз на щорічних перегонах, коли мені було сім. Я швидко прогортав сторінки й зупинився на випадковій. Провів вказівним пальцем по рядках... Clum (тиша), clumber spaniel (кламбер-спаніель), clump (грудка)... Господи, ні! Я відкрив іншу сторінку...

Мій палець зупинився на наступному слові. У мене виникла ледь помітна асоціація між спортивним взуттям і його визначенням: «Рібок» (reebok) — антилопа світлого кольору.. Гммм. Reebok. Слово було коротким, запам’ятовувалося й легко вимовлялось. Reebok.

Нетипова історія успіху

По-перше, я не люблю бігати. По-друге, швець із мене нікудишній. Мої таланти геть інші. Досить дивно таке читати, коли тримаєш у руках книжку про шевця й засновника Reebok, еге ж? Дещо збиває з пантелику. Але, сподіваюся, також трохи інтригує. Так і має бути. Моя історія — історія Reebok — не типова бізнесоповідь про те, як 35 років я наполегливо працював і гнув спину над взуттям. І не подорож відомим маршрутом. А також не казка про те, як я ризикнув мільйонами й переміг.

Це книжка про мотивацію та про важливість хапатися за можливість, коли доля її пропонує.


Про автора:

Джо Фостер (Joe Foster) — співзасновник Reebok, внук Джо Фостера, винахідника взуття із шипами та власника майстерні J. W. Foster and Sons. Разом з братом створив взуттєвий бізнес Mercury Sports Footwear, який через рік перейменували в Reebok. Протягом 31 року розвивав компанію. У 2022 році став головою LetsLocalise — організації, яка залучає бізнес і приватних осіб до розвитку британської шкільної освіти.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=3006


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua