БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Ідеальний командний гравець. Як розпізнати і розвинути три основних якості (Патрік Ленсіоні)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Ідеальний командний гравець. Як розпізнати і розвинути три основних якості
Автор(и): Патрік Ленсіоні
Видавництво: "Клуб Сімейного Дозвілля", — 2017

Опис:

Оригінал (англ.): "The Ideal Team Player: How to Recognize and Cultivate The Three Essential Virtues" by Patrick M. Lencioni

Відомий бізнес-тренер, засновник і президент консалтингової компанії The Table Group та надзвичайно талановитий автор міжнародних бестселерів, визнаний одним із провідних фахівців у сфері бізнесу, Патрік Ленсіоні пропонує ефективну концепцію створення професійної та надійної команди. Як успішний менеджер і експерт з лідерства, він ділиться натхненними ідеями і секретами продуктивності та злагодженості колективу.

Бізнес-роман Патріка Ленсіоні про створення сильної команди став справжньою концепцією успіху та продуктивності й визнаним бестселером за версією The Wall Street Journal. Як стати по-справжньому ідеальним командним гравцем? Які три якості має розвинути в собі кожен, хто прагне досягти успіхів і бути неперевершеним у своїй справі? Що є запорукою ефективної та згуртованої команди? Потужна й дієва методика від талановитого експерта з лідерства і командної роботи, практичні поради та ідеї, перевірені часом і досвідом!

Книга видана також російською — "Идеальный командный игрок. Как распознать и развить три ключевых качества"


ВІД АВТОРА ˅
Якби хтось попросив мене скласти перелік найбільш цінних навичок, що їх людина повинна розвинути у собі, щоб досягти успіху в діловому світі і — якщо вжо почали говорити про це — у житті, я поставив би на перше місце вміння працювати у команді. Здатність ефективно співпрацювати з іншими, підвищуваги ефективність діяльності групи є більш важливою у сучасному мінливому світі, ніж будь-коли. Мало кому вдалося після досягати успіху у роботі, сім’ї або в іншому соціальному середовищі без цього.

Я впевнений, що більшість людей погодяться із цим, і саме тому трохи дивно, чому справжні командні гравці зустрічаються вкрай рідко. Я думаю, що суть проблеми криється в неспроможності визначити перелік вимог до командного гравця, що робить це поняття дещо розпливчастим, навіть делікатним.

Те саме стосується і роботи в команді, якій досі приділяється увага здебільшого на словах, а не на практиці. У книзі «П’ять вад у роботі команди» (The Five Dysfunctions of a Team) я пояснював, що справжня робота в команді вимагає конкретної, специфічної поведінки: довіри, що ґрунтується на чутливості, конструктивних суперечок, дієвих зобов’язань, рівноправної відповідальності і націленості на результат. На щастя, за умови достатньої підготовки, терпіння та наявності часу більшість людей здатні цьому навчитися.

Проте, я мушу визнати, що деякі люди, засвоївши ці п’ять особливостей поведінки, стають кращими командними гравцями, ніж решта. Вони не народжуються такими, але через життєвий досвід, трудову діяльність або конкретну схильність до особистого розвитку вони опановують три основні чесноти, що дозволяють їм бути ідеальними командними гравцями, — скромними, енергійними та кмітливими. Хоча ці слова можуть здатися простими, жодне з них не є саме тим, чим здається. Розуміння нюансів цих рис має вирішальне значення для ефективного їх застосування.

Впродовж останніх двадцяти років роботи з керівниками та їхніми командами я неодноразово бачив, що, якщо одному з членів команди бракує однієї або декількох із вказаних чеснот, процес створення згуртованої команди є набагато складнішим, ніж мав би бути, а в деяких випадках — навіть неможливим. Ми використовували цей підхід для найму співробітників та управління працівниками у The Table Group з моменту нашого заснування в 1997 році, і він показав себе як чудовий провісник успіху, а також як надійне пояснення невдач. У результаті ми дійшли висновку, що ці три, здавалося б, очевидні риси мають для командної роботи те ж значення, що й швидкість, сила і координація для легкої атлетики, — вони роблять все інше простішим.

Наслідки всього цього очевидні. Лідери, що спроможні розпізнати, найняти і розвивати співробітників, які є скромними, енергійними та кмітливими, матимуть серйозну перевагу над тими, хто цього робити не здатен. Такі лідери зможуть побудувати сильніші команди і зроблять це набагато швидше, з меншими труднощами, значно скорочуючи болісні матеріальні витрати, пов’язані з інтригами, плинністю кадрів і моральними проблемами. А співробітники, які зможуть втілити згадані вище чесноти, стануть більш цінними і потрібними для будь-якої організації, яка високо цінує командну роботу.

Мета цієї маленької книжки — допомогти вам зрозуміти, як невловиме поєднання цих трьох простих атрибутів може прискорити процес створення справжньої взаємодії у вашій організації або у вашому житті, щоб ви могли більш ефективно досягти надзвичайних вигод, що їх вона приносить.

Я сподіваюся, що ця книжка вельми стане вам у пригоді.


Про автора:

Патрік Ленсіоні (Patrick Lencioni) — засновник і президент консалтингової компанії The Table Group — з 1997-го року ця фірма займається тим, що допомагає керівникам підвищувати життєздатність своїх орагнізацій. Його принципи використовуються лідерами усього світу і застосовуються організаціями практично всіх типів, у тому числі транснаціональними корпораціями, підприємцями, які починають інноваційні проекти, професійними спортивними командами, військовими, некомерційними організаціями, школами та церквами.

До заснування The Table Group Ленсіоні працював в управлінській команді Sybaseb Inc. Починав свою кар'єру в компанії Bain & Company, а потім працював у корпорації Oracle.

Ленсіоні автор десяти книг по бізнесу, що розійшлися світом майже п'ятимільйонним накладом. Його праці з'являлися у The Wall Street Journal, Harvard Business Review, Fortune, Bloomberg Businessweek та USA Today.


Зміст:

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Патрік Ленсіоні):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2005


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua