БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Включайся! Жінки, робота й воля вести за собою (Шерил Сендберґ)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Включайся! Жінки, робота й воля вести за собою
Автор(и): Шерил Сендберґ
Видавництво: "Критика", — 2016

Опис:

Оригінал (англ.): "Lean In: Women, Work, and the Will to Lead" by Sheryl Sandberg

Шерил Сендберґ ще до написання свого «феміністичного маніфесту» була однією з найвпливовіших жінок нашого часу й реґулярно потрапляла до рейтинґів журналів Time, Forbes, Fortune та інших, а її книжка відразу стала в Америці національним бестселером.

«Включайся!» — це відверта оповідь про помилки та обрaзи, доброту та підтримку, покарання за успіх, «синдром самозванки», труднощі материнства та радості шлюбу.

Читачки і читачі можуть переконатися, що ґендерні упередження ускладнюють існування в офісах Кремнієвої долини так само, як і деінде, а жінки в цілому світі припускаються тих самих помилок. Попри це, авторка адаптує текст «Lean In» для кожної країни, в якій його перекладають, зокрема й для України. Задля цього Сендберґ спільно зі своєю командою вивчає місцеві властивості й статистику, становище жінок і проблеми в їхньому професійному житті.

Книга видана також російською — "Не бойся действовать. Женщина, работа и воля к лидерству"


ЦИТАТИ ˅
«У цій книжці чимало арґументів на користь руху вперед, амбітного досягання мети. І хоча я впевнена, що прийти до справжньої рівности можна тільки через збільшення кількости жінок на впливових посадах, я не вірю в єдине та вичерпне означення успіху чи щастя. Не всі жінки хочуть будувати кар’єру. Не всі жінки хочуть народжувати дітей. Не всі жінки хочуть і того, і того. Я в жодному разі не ратую за спільну для всіх мету. Багатьох людей не цікавить влада — не через брак амбіцій, а тому, що вони воліють прожити своє життя на власний розсуд. Найкращі зміни в цьому світі відбувалися саме тоді, коли було враховано потреби кожної особистости. Кожна з нас має самотужки креслити свій маршрут і визначати, яка мета відповідає її життєвому вибору, цінностям і мріям».

* * *

«Від чоловіків очікують професійних амбіцій, а для жінок вони є не доконечними — ба гірше, подеколи навіть небажаними. «Вона така амбітна», — у нашій культурі це не править за комплімент. Цілеспрямовані, напористі жінки порушують неписані правила прийнятної суспільної поведінки. Амбітні, впливові й успішні чоловіки тішаться невтомними оплесками, натомість жінки з такими самими властивостями часто змушені платити за це високу соціяльну ціну. Жіночі досягнення коштують дорого».


Про автора:

Шеріл Сендберґ (Sheryl Sandberg) — операційний директор Facebook. Раніше працювала на посаді віце-президента компанії Google, займала крісло в раді директорів Starbucks, з 2010-го є членом ради директорів Walt Disney. Журнал Fortune включив її у список 50 найвпливовіших жінок в бізнесі, а журнал Time — в число 100 найвпливовіших людей у світі.

Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=1809


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua