БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Сила звички. Чому ми діємо так, а не iнакше в життi та бiзнесi (Чарлз Дахіґґ)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Сила звички. Чому ми діємо так, а не iнакше в життi та бiзнесi
Автор(и): Чарлз Дахіґґ
Видавництво: "Клуб Сімейного Дозвілля", — 2016

Опис:

Оригінал (англ.): "The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business" by Charles Duhigg

Як звички впливають на життя? Як, змінивши лише один шаблон поведінки, різні люди змогли досягти успіху: стати директором, придбати будинок, пробігти марафон?

В основу цієї книжки лягли інтерв’ю із трьома сотнями науковців і директорів підприємств, дослідження, проведені в десятках компаній. Проаналізувавши все це, автор зрозумів, як кожна людина може контролювати свої звички, щоб досягти успіху. Дізнавшись, як створюються та руйнуються звички, ви зможете перебудувати шаблони поведінки, як собі забажаєте. Ви зрозумієте, як змусити себе не палити, менше їсти, займатися спортом, не кричати на близьких, ефективніше працювати.

Чарлз Дахіґґ показує, як утворюється закостеніла звичка. Що саме у "звичці" змушує вас чинити так, а не інакше. І що значить "мати волю". Ви зможете відшукати "гвинтики" звичного для вас способу дій і підкрутити їх — щоб утриматися від звичної реакції, відчути себе господарем над собою.

А ви знали, як змінюють звичку групи людей? Як, наприклад, цілу країну привчили чистити зуби? Або що формування звички в чомусь незначному — ну, наприклад, прибирати ліжко вранці — кардинально перебудовує спосіб життя в цілому. Це стосується і відомих компаній, чиї звички привели до кардинальних змін вцілому. Звичка заважає, але звичка і рятує. Просто сьогодні наука знає про звички те, про що півстоліття тому не можна було навіть і подумати.

Неймовірно практична і розумна книга.

Деякі факти про книгу:

Книга видана також російською — "Сила привычки. Почему мы живем и работаем именно так, а не иначе"


Про автора:

Чарлз Дахіґґ (Charles Duhigg) — репортер журналу The New York Times. Один з авторів серії публікацій «Золоті можливості» (Golden Opportunities, 2007) — про те, як компанії намагаються заробити на американцях старшого віку, «Підрахунки» (The Reckoning, 2008) — про причини і наслідки фінансової кризи, а також «Токсичні води» (Toxic Waters, 2009) — про постійне забруднення водойм в Америці і реакції державних служб.

За свої праці Дахіґґ отримав нагороду Національної академії наук, національну премію в галузі журналістики, премію імені Джорджа Полка, премію імені Джеральда Лоеба та інші відзнаки. Він увійшов у число фіналістів Пулітцерівської премії 2009-го року.

Дахіґґ закінчив Гарвардську школи бізнесу і Єльський університет. Перед тим, як почати кар'єру журналіста, працював в інвестиційному фонді.


Зміст:

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Чарлз Дахіґґ):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=1877


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua