БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті (Насім Талеб)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

Bookinstein

BizLit


Назва: Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті
Автор(и): Насім Талеб
Видавництво: "Наш Формат", — 2021

Опис:

Оригінал (англ.): "The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable" by Nassim Nicholas Taleb

Цілком очевидно, що життя — це сумарний ефект небагатьох важливих потрясінь. Згадайте своє життя. Перерахуйте важливі події й технологічні винаходи, що припали на ваш вік, і порівняйте з колись напрогнозованим. Скільки їх «приїхало за розкладом»? Подивіться на особисте життя, згадайте, як вибирали професію, зустріли свою половинку, емігрували, стик- нулися зі зрадою, несподівано розбагатіли або впали у злидні. Чи часто ці події відбувалися за планом? Малоймовірну подію, яка справляє колосальний ефект, колишній трейдер Насім Талеб влучно називав Чорним лебедем.

Чому ця книжка

«Чорний лебідь» — це пристрасний, іронічний і глибокий екскурс у філософію, математику й епістемологію ймовірності. Усі непередбачувані події Насім Талеб називає Чорними лебедями. Він уважає, що саме вони дають поштовх як історії людства загалом, так і життю кожного з нас. Фінансовий гуру й філософ переконаний, що аби досягти успіху, треба знати, як приручити Чорних лебедів. Талебу вдалося продемонструвати свою теорію на практиці: під час фінансової кризи 2008 року компанія, на яку він працював, заробила (а не втратила!) півмільярда доларів.

Для кого книжка

Рекомендовано всім, хто цікавиться теорією ймовірності, математикою, філософією та літературою.

Книга видана також російською — "Черный лебедь. Под знаком непредсказуемости"


ВІДГУКИ ˅
"Талеб — новий мудрець... Трейдер став письменником, а з письменника — справжнім гуру епохи глобальної фінансової кризи. Мало того, що книжка Талеба підкорила списки бестселерів, його теорія «чорнолебединих» явищ стала ключем до розуміння наших тривожних часів". — Observer

* * *

"Талеб змінив спосіб мислення людей про невизначеність, особливо на фінансових ринках. Його книга «Чорний лебідь» є оригінальним і сміливим аналізом способів, якими люди намагалися пояснити неочікувані події". — Деніел Канеман (Daniel Kahneman), лауреат Нобелівської премії з економіки

* * *

"Талеб — найбільш актуальний мислитель нашого часу в світі". — The Times


Про автора:

Насім Ніколас Талеб (Nassim Nicholas Taleb) — лівансько-американський літератор, науковець, колишній трейдер і біржовий аналітик, математик і філософ. Випускник Сорбонни та Вортонської школи бізнесу. Автор серії бестселерів «Невизначеність» («Incerto») з чотирьох книг: «Обдурені випадковістю», «Чорний лебідь», «Прокрустове ложе» та «Антикрихкість». Талеб послідовно відмовляється від нагород, які йому присуджують, оскільки вважає, що вони перетворюють знання на спортивні змагання.


Зміст:

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Насім Талеб):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2016


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua