БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Емоційний інтелект керівника (Девід Карузо, Пітер Саловей)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Емоційний інтелект керівника
Автор(и): Девід Карузо, Пітер Саловей
Видавництво: "Саміт-книга ", — 2017

Опис:

Оригінал (англ.): "The Emotionally Intelligent Manager: How to Develop and Use the Four Key Emotional Skills of Leadership" by David R. Caruso, Peter Salovey

Нас завжди вчили, що емоції, які ми відчуваємо а проявляємо, необхідно контролювати і допускати тільки в певних умовах і в певний час. Це найбільш важливо в робочих ситуаціях, особливо в діяльності керівників. Вважається абсолютно непрофесійним виражати емоції на робочому місці, і багато хто з нас вірить, що найзначніші наші помилки та розчарування пов'язані з тими ситуаціями, коли ми дозволяли емоціям нами оволодіти.

Девід Карузо та Пітер Саловей переконані, що цей погляд на емоції помилковий. На їхню думку, не можна надавати вторинного значення участі емоційних центрів мозку в розумовому процесі. Навпаки, ці центри є невід'ємною частиною нашого мислення, міркувань та інтелекту.

У книзі автори демонструють, що емоції не тільки важливі, а й абсолютно необхідні для того, щоб приймати правильні рішення, усувати проблеми, справлятися зі змінами та досягати успіху.

Автори детально розкривають ієрархію практичних емоційних навичок, що містять чотири компоненти: розпізнавання емоцій, їх використання для полегшення процесу мислення, розпізнавання емоцій, їх використання для полегшення процесу мислення, розуміння емоцій та управління емоціями, а також пояснюють, як можна вимірювати, вивчати та розвивати кожну навичку, а також комплексно використовувати їх для вирішення найскладніших робочих завдань.

Від видавців:

«Емоційний інтелект керівника» — це перше видання українською мовою, в якому описано практичний підхід до оволодіння навичками емоційного інтелекту, що є одним з типів інтелекту і складається з безлічі важливих «технічних» навичок. Книга дасть можливість керівникам і лідерам дізнатися про ці навички, поліпшити ефективність своєї роботи і допоможе застосовувати отримані знання всередині організації і для особистісного розвитку.


Про авторів:

Девід Карузо (David Caruso), доктор наук, здійснює практичне навчання концепції емоційного інтелекту, а також проводить дослідження в цьому напрямку. Він очолює науково-дослідну філію в Єльському Центрі з вивчення емоційного інтелекту і є одним із засновників El Skills Group. У співавторстві з Майєром і Саловеєм, Девід розробив тест на визначення рівня емоційного інтелекту — Emotional Intelligence Test (MSCEIT). Він опублікував безліч статей — наукові публікації, огляди і розділи до рецензованих журналів, — з теми емоційного інтелекту і виступає як відомий оратор із цього питання.

Пітер Саловей (Peter Salovey), доктор наук, 23-й президент Єльського університету. У співпраці з Джоном Д. Майєром він розробив наукову концепцію під назвою «емоційний інтелект». Це та теорія, згідно з якою, крім інтелектуальних здібностей, люди мають широкий діапазон вимірюваних емоційних навичок, які справляють глибокий вплив на їхнє мислення та дії. Саловей також обіймав посаду декана Вищої школи мистецтв і наук та проректора Єльського університету. Після того як у 1980-му році з відзнакою і університетським визнанням йому присвоїли ступінь бакалавра гуманітарних наук із психології та магістра гуманітарних наук із соціології в Стенфордському університеті, Саловей отримав ступінь доктора наук із психології в Єльському університеті.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2031


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua