БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Сила волі. Шлях до влади над собою (Келлі Макґоніґал)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit

Knigoobmen


Назва: Сила волі. Шлях до влади над собою
Автор(и): Келлі Макґоніґал
Видавництво: "Наш Формат", — 2017

Опис:

Оригінал (англ.): "The Willpower Instinct: How Self-Control Works, Why It Matters, and What You Can Do To Get More of It" by Kelly McGonigal

Мова, література, математика, фізика, хімія. А що було б, якби у школах та університетах нас вчили розвивати силу волі? Наскільки успішнішими ми могли б стати? Келлі Макґоніґал допомогла тисячам людей змінитися: кинути пити чи курити, пробігти марафон, зайнятися спортом, створити власний бізнес, налагодити стосунки в сім’ї тощо. Свою методику вона узагальнила в книжці «Сила волі. Шлях до влади над собою», що стала світовим бестселером.

Авторка з наукового боку показує, як влаштовано наше мислення, чому ми уникаємо змін і сповна не використовуємо власний потенціал. Але, окрім теорії, Макґоніґал подає безліч фактів і цікавих прикладів. Та найбільша перевага книжки — це вправи. Виявляється, завдяки ним мозок можна натренувати, як м’язи.

Чому ця книжка

Основою книжки став курс «Наука сили волі», який Келлі Макґоніґал викладає в Стенфордському університеті. Професорка вдало поєднала цікаві факти про те, як функціонує наш мозок, із вправами, які тренують силу волі. Ви довідаєтеся, чому в стресовій ситуації тягнетеся за цукеркою та «провалюєте» більшість планів на рік.

Для кого книжка

Для тих, хто любить ставити цілі, але через брак сили волі так і не досягає їх.


ЦИТАТИ ˅
Сила волі — це здатність опановувати три вміння: «я буду», «я не буду» та «я хочу» — вони й допомагають вам досягти мети (або ж не вскочити в халепу).

* * *

Якщо вночі ви спите менше шести годин, існує велика вірогідність, що ви взагалі не пам’ятаєте, що таке сила волі. Незначне, але хронічне недосипання підсилює стрес, позбавляючи здатності опиратися імпульсивним бажанням і спокусам.

* * *

Будь-який м’яз можна зміцнити тренуваннями: біцепси — вправляючись зі штангою, а великі пальці — набираючи текстові повідомлення. Якщо самоконтроль — це м’яз (навіть у переносному розумінні), його теж можна натренувати.

* * *

Іноді наша найпотужніша мотивація — це зовсім не те, що нам здається. Якщо ви хочете змінитися, щоб задовольнити когось іншого або стати кращою людиною, спробуйте знайти якесь інше «хочу», важливе особисто для вас.

* * *

Якщо ми намагаємося зберегти енергію, відлежуючи боки на дивані, то можемо втратити й ту дещицю сили, що в нас є. Однак і щоденні марафони для сили волі призведуть лише до цілковитого краху. Тренуватися потрібно, наче мудрий спортсмен, — розширюючи межі обережно і поступово.

* * *

Основна функція дофаміну — змусити нас шукати щастя, а не власне робити нас щасливими.

* * *

В усьому світі з’явилася тенденція розміщувати натуралістичні й дуже страшні фотографії ракових пухлин та мерців як попередження на пачках цигарок. Здається, не така вже це й хороша ідея. Як свідчить теорія керування страхом, що моторошніше зображення, то сильніше воно змушуватиме курців позбуватися страху, викуривши цигарку.


Про автора:

Келлі Макґоніґал (Kelly McGonigal) — відомий американський психолог та письменниця. Викладає в Стенфордському університеті та консультує неприбуткові організації. Макґоніґал стала однією з перших учених, які започаткували галузь «наукової допомоги». Вона вважає своїм завданням трансформувати здобутки психології та неврології в практичні стратегії, які допомагатимуть людям покращити їхнє життя. Авторка трьох книжок із психології та однієї з йоги, яку також викладає.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2083


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua