БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Емоційний інтелект лідера (Деніел Ґоулман, Річард Бояціс, Енні Маккі)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Емоційний інтелект лідера
Автор(и): Деніел Ґоулман, Річард Бояціс, Енні Маккі
Видавництво: "Наш Формат", — 2019

Опис:

Оригінал (англ.): "Primal Leadership, With a New Preface by the Authors: Unleashing the Power of Emotional Intelligence" by Daniel Goleman, Richard E. Boyatzis, Annie McKee

Тривалий час люди вважали, що емоції в ділових стосунках шкодять нормальній роботі компаній. Однак управляти — це не лише налагоджувати процеси, створювати стратегію і продукувати сильні ідеї. Справжній лідер має надихати, пробуджувати ентузіазм, підтримувати в людях мотивацію і знаходити їхні найсильніші сторони.

Що дає лідеру сил горіти своєю роботою й залишатися вірним компанії? Як він створює атмосферу, сприятливу для креативних ідей та інновацій?

Чому варто купити цю книгу

У цій книжці експерти з емоційного інтелекту пояснюють, чому емоції, уміння розуміти і співпереживати допомагають, а не заважають лідеру керувати колективом. Вони також зосереджуються на тому, як розвинути навички емоційного лідерства в собі.

Для кого книжка

Книжка для всіх, хто цікавиться психологією, лідерством, для керівників усіх рівнів, HR-фахівців.


ЦИТАТИ ˅

Про монетизацію атмосфери в компанії

Загальновідомо: працівники в гарному настрої більш схильні докладати додаткових зусиль для задоволення клієнтів, а це поліпшує результати компанії. Але насправді існує логарифм, який передбачає ці відносини: кожен відсоток поліпшення настрою персоналу дає 2% зростання доходу.

Про емпатію в бізнесі

Емпатія не означає, що лідер має перейняти всі емоції кожного і намагатись усім догодити. Це буде жахливо, і про ефективність можна забути. Вона радше означає брати до уваги почуття працівників, а потім ухвалити зважене рішення, яке допомогло б спрямувати ці почуття у правильне русло. Що найважливіше, емпатія створює резонанс; лідери, які діють без неї, створюють дисонанс.

Про бачення лідера

Натхнення разом із тріадою складників емоційного інтелекту — впевненістю, самосвідомістю й емпатією — дає змогу лідерам сформулювати мету, значущу для них та відповідну до цінностей їхніх підлеглих. Оскільки вони щиро вірять у це бачення мети, то можуть упевнено вести людей до неї. Коли настає час змінити орієнтири, упевненість та вміння бути каталізатором змін допомагають полегшити перехід.


Про авторів:

Деніел Ґоулман (Daniel Goleman) — психолог, колумніст, фахівець із вивчення емоційного інтелекту. Двічі номінований на здобуття Пулітцерівської премії за журналістські тексти для Times. Дописувач The New York Times.

Річард Бояціс (Richard Boyatzis) — експерт з емоційного інтелекту, почесний професор Західного резервного університету Кейса.

Енні Маккі (Annie McKee) — старша наукова співробітниця Пенсильванського університету.


Зміст:


ВІДГУКИ ˅
"Автори на основі наукових досліджень і досвіду дають практичні поради про те, як бути ефективним лідером". — Мартін Селіґман, один із засновників позитивної психології

* * *

"Це зовсім інший погляд на те, що таке справжнє лідерство". — Time


Рецензії:

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Деніел Ґоулман):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2471


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua