БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Засіло в голові. Наука успішного навчання (Пітер Браун, Генрі Редігер, Марк МакДеніел)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Засіло в голові. Наука успішного навчання
Автор(и): Пітер Браун, Генрі Редігер, Марк МакДеніел
Видавництво: "Наш Формат", — 2019

Опис:

Оригінал (англ.): "Make It Stick: The Science of Successful Learning" by Peter C. Brown, Roediger III Henry L., Mark A. McDaniel

Дієві поради та практичні стратегії навчання, які можна застосувати одразу.

Вважається, що для ефективного навчання потрібна практика і ще раз практика. Багато хто переконаний: якщо багато повторювати, то можна надовго запам’ятати. Але насправді це не так. Дослідження доводять, що повторення не сприяють засвоєнню матеріалу, на відміну від деяких порівняно простих методик. Наприклад, краще переказувати інформацію, ніж просто перечитувати, знання ліпше засвоюються, якщо розглянути їх у ширшому контексті, а об’єднання знань у так звані ментальні моделі спрощують запам’ятовування складного матеріалу.

Чому варто купити цю книгу

У цій книжці когнітивні психологи Генрі Редіґер і Марк Макденіел у співпраці з письменником Пітером Брауном описують практичні стратегії, які допоможуть краще вчитися, довше пам’ятати вивчене, а головне — добре засвоїти тему, а не отримати ілюзію знання.

Для кого книжка

Книжка для студентів і викладачів, бізнес-коучів, а також для всіх, хто практикує освіту впродовж всього життя.


ЦИТАТИ ˅

Про шкідливість перечитування

Години, відведені на вдумливе перечитування, створюють враження великих старань, хоч насправді кількість часу, витраченого на навчання, не є мірилом майстерності. Перечитати текст один раз доцільно за умови певного інтервалу між першим і другим прочитанням, а от читати багато разів поспіль означає марнувати час заради мізерних здобутків і не зосереджуватися на значно дієвіших стратегіях, що вимагають менше часу.

Про тестування як інструмент навчання

Активний видобуток інформації, тобто тестування, поліпшує пам’ять, і що більше зусиль вимагає видобуток, то більше користі. Діставання інформації з пам’яті має дві великі переваги. По-перше, учень перевіряє, що знає і чого не знає, а отже, розуміє, у яких темах «кульгає» і мусить підтягнутися. По-друге, пригадує вивчене, і мозок зводить докупи відкладену в пам’яті інформацію, тож зміцнюються зв’язки між новими і раніше відомими знаннями і в майбутньому легше згадують потрібні відомості. Виходить, що діставання інформації, чи то пак тести, не дає забувати матеріал.


Про авторів:

Генрі Редіґер (Henry Roediger) — американський психолог, дослідник механізмів навчання та пам’яті. Викладав в Університеті Вашингтона в Сент-Луїсі. Був головою Американської асоціації психологів.

Марк Макденіел (Mark McDaniel) — дослідник когнітивних здібностей і пам’яті. Професор кафедри психології в Університеті Вашингтона в Сент-Луїсі.

Пітер Браун (Peter Brown) — письменник, журналіст.


Зміст:


Рецензії:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2550


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua