БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Кишенькова книжка емоційного інтелекту (Джил Хессон)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: Кишенькова книжка емоційного інтелекту
Автор(и): Джил Хессон
Видавництво: "Фабула", — 2020

Опис:

Оригінал (англ.): "Emotional Intelligence Pocketbook: Little Exercises for an Intuitive Life" by Gill Hasson

У книжці вміщено теоретичні відомості та практичні поради щодо розвитку емоційного інтелекту та керування своїми почуттями. Ознайомившись із ними, ви навчитеся співіснувати з усіма своїми емоціями та обертати їх собі на користь у будь-якій ситуації, а також розвинете емоційну чутливість та емпатію.

Книжка складається з чотирьох частин:

  1. Розуміння емоцій.
  2. Керування емоціями.
  3. Розвиток емоційного інтелекту.
  4. Розвиток соціального інтелекту.

У кожній частині книжки описано конкретні ситуації чи обставини і для кожної з ситуацій та обставин — певні практичні засоби: ідеї, поради, підказки та техніки, які допоможуть використовувати емоційний інтелект.

Книга видана також російською — "Развитие эмоционального интеллекта. Подсказки, советы, техники"


ВІД АВТОРА ˅
Що таке емоційний інтелект? Емоційний інтелект — це вміння користуватися емоціями, щоб інформувати мислення, і використовувати мислення, аби розуміти та управляти емоціями.

Багатьом із нас знайоме стресове напруження повсякдення, сповненого суперечливих потреб, турбот і обов’язків, і те, як легко ми втрачаємо емоційну рівновагу, впевненість у собі, вміння порозумітися з людьми і знаходити з ними спільну мову.

Завдяки емоційному інтелекту — розуміючи свої емоції і те, як ними керувати, — ви зможете краще висловити свої почуття, те, чого ви хочете і чого не хочете, розбиратиметесь у почуттях інших людей та в їхній поведінці.

Це динамічний процес. І те, наскільки ви вмієте розуміти й направляти свої емоції, впливає на вашу здатність розуміти й направляти емоції інших людей. Що зрозуміліші вам їхні емоції, наміри й поведінка, то адекватніша ваша реакція на них і то ефективніша ваша взаємодія з оточенням.

Емоційний інтелект може допомогти краще жити й співпрацювати з людьми; вибудовувати міцніші стосунки як в особистому житті, так і на робочому місці. Ви зможете краще відчувати емоційні потреби інших людей та керувати цими потребами. Вам легше буде спочатку подумати, а потім діяти. А коли емоції загрожуватимуть стати неконтрольованими, ви знатимете, як дати собі та іншим час, аби заспокоїтися.

Розвиваючи свій емоційний інтелект, ви зможете жити щасливішим життям; адже, мислячи спокійно і розсудливо у складних ситуаціях, ви опиняєтеся у кращому становищі й можете керувати почуттями та ситуаціями, які колись сприймали як складні та неконтрольовані.

Але емоційний інтелект — не тільки здатність розуміти складні ситуації й емоції та керувати ними. Це й знання того, як «увімкнути позитив», котрий принесе вам та вашим близьким мотивацію, підтримку, впевненість у своїх силах та натхнення.


Про автора:

Джил Хессон (Gill Hasson) — викладачка й письменниця, авторка книг «Самоусвідомлення» (Mindfulness), «Емоційний інтелект» (Emotional Intelligence) та інших. Вона є експертом в питаннях розвитку довіри й підвищення самооцінки, комунікативних навичок, розвитку впевненості в собі і здатності швидко відновлювати душевні сили. Понад двадцять років займається проблемами особистісного розвитку, викладає і проводить тренінги для освітніх, волонтерських, громадських і приватних організацій.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2707


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua