БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Взаємодія з ворогом. Як працювати з людьми, які не викликають ні довіри, ні симпатій (Адам Кехейн)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Взаємодія з ворогом. Як працювати з людьми, які не викликають ні довіри, ні симпатій
Автор(и): Адам Кехейн
Видавництво: "Лабораторія", — 2020

Опис:

Оригінал (англ.): "Collaborating with the Enemy: How to Work with People You Dont Agree with or Like or Trust" by Adam Kahane

Мабуть, всім знайома ситуація, коли потрібно розв’язувати певну проблему, але залучені у цей процес люди мають цілковито різні бачення подальших дій. Рішення затягується, робота стоїть на місці, переговори займають години, дні, тижні…

Адам Кехейн допомагає примирити сторони конфліктної ситуації. Він пропонує дуже чіткий план дій щодо того, як можна співпрацювати з кимось особисто тобі неприємним та кардинально інакшим. Його методика дозволить легко уникати неприємних моментів вдома, на роботі й у повсякденному житті та досягати поставлених цілей.

Автор книжки має досвід консультацій щодо розв’язання надскладних міжнародних питань, тож він точно допоможе впоратися з менш заплутаними і не такими затягнутими в часі проблемами.

Чим хороша ця книжка:

Книга видана також російською — "В команде с врагом. Как работать с теми, кого вы недолюбливаете, с кем не согласны или кому не доверяете"


ВІД АВТОРА ˅
Останні двадцять п’ять років я допомагав командам дивовижних людей спільно розв’язувати найскладніші проблеми нашого часу, пов’язані з безробіттям, освітою, медициною, продовольчим забезпеченням, енергетикою, кліматом, правосуддям, безпекою, збереженням миру. Ці люди були серйозно налаштовані досягти певного прогресу, а отже, хотіли працювати не лише з колегами і друзями, а й зі своїми опонентами та ворогами: політиками з різних партій, фанатами, генералами, активістами, бюрократами, профспілками та бізнесменами. Коли їхня співпраця виявлялась успішною, результатом ставали визначні зрушення. Коли нічого не виходило, лишалося тільки розчарування. Надзвичайні випадки, за якими я спостерігав по всьому світу, дозволили мені зблизька розібратися, коли співпраця вдається, а коли — ні.

Паралельно в цей період свого життя я теж працював разом зі своїми колегами, клієнтами, партнерами, друзями й рідними. Іноді я цього хотів, а іноді — не хотів. Коли наша взаємодія давала плоди, я був щасливий, а коли не давала — розгублений. Ба більше, мені було соромно. Як міг я, міжнародний експерт з питань співпраці, таке допустити? Мені пощастило здобути надзвичайний досвід, але десь по дорозі я перестав розрізняти відтінки ситуацій.

Усе це неабияк мене здивувало. Я зрозумів, що ключова проблема співпраці однакова як у непересічних, так і в буденних ситуаціях. Ця проблема зрозуміла, але непроста: як нам співпрацювати з іншими людьми, якщо ми з ними не погоджуємося, вони нам не подобаються і ми їм не довіряємо?

Це книжка для кожного, хто ніяк не може зробити чогось спільно з людьми, які від нього відрізняються. Тут може йтися про бізнес, урядові чи неприбуткові організації, взаємодію з іншими компаніями, громадами й так далі. Це книжка для всіх, кому потрібен прорив у роботі не лише з колегами та друзями, а й з опонентами та ворогами.

За минулі роки в мене було багато можливостей спробувати зробити щось значуще шляхом співпраці. Методом спроб і помилок я поступово зрозумів, що потрібно людям, аби працювати спільно. У цій книжці я, власне, й розповідаю, чого навчився.


Про автора:

Адам Кехейн (Adam Kahane) — провідний фасилітатор з досвідом роботи у понад 50 країнах світу з представниками різних професій, від держслужбовців і політиків до бізнесменів і навіть митців. Очолює міжнародну консалтингову компанію Reos Partners, яка займається процесом вирішення складних конфліктних ситуацій.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2796


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua