БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



55 Дао бізнесу. Довідник з практики менеджменту (Віталій Нечипоренко)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua

BizLit


Назва: 55 Дао бізнесу. Довідник з практики менеджменту
Автор(и): Віталій Нечипоренко
Видавництво: "Кінцевий бенефіціар", — 2021

Опис:

У книзі подано стислий огляд форм, методів, прийомів та інших інструментів менеджменту з рекомендаціями та коментарями. В ній лаконічно і максимально конкретизовано сутність засобів управління та маркетингу задля формування особистого ділового світогляду.

Цільова авдиторія:

Книга призначена для керівників вищої і середньої ланки, фахівців кадрового резерву чи тих, хто перебуває на початку кар’єри або планує почати власну справу.


ВІД АВТОРА ˅
Чому «дао»? Напередодні короткого стажування в Японії («Toyota», «Panasonic», «Tokio Marine Nichido») я очікував вражень від технічних інновацій та глибокої духовності цієї нації. Очікування справдилися повністю. Але найбільше мене вразив бізнесовий менталітет японців. Чого лише варті втілені в повсякденному житті принципи Едварда Демінга (батька японського економічного дива), пожиттєвий найм, система менеджменту якості та ін. Ось звідки походить назва книги «Дао бізнесу». Дао — це категорія давньосхідної філософії, яка має доволі широкий перелік визначень. Але, перш за все, за складовими ієрогліфа — це «бачити», «розуміти», «йти». Отже, це — прозріння, шлях.

Під час написання книги я орієнтувався на те, що здобутки науки можуть існувати у формі джерела знань (теорія) або джерела технологій (прикладне значення). Укладаючи цей довідник, як джерело технологій, я намагався подати відомі методи, прийоми, засоби й інструменти менеджменту у двох формах: «Ноу-хау» (з англ. know how — «знати як») та «Бери і роби!» (англ. Take it and do it!).

Ці всі без винятку інструменти менеджменту неодноразово, а то й десятки разів були перевірені, відпрацьовані і реалізовані мною на практиці в роботі з компаніями різного профілю в дванадцяти країнах — від Англії до Узбекистану і Таджикистану, і від Латвії до Болгарії та Молдови. При цьому такі загальновідомі і широковживані методи і поняття, наприклад, як мозковий штурм, засоби реклами чи ґрунтовно висвітлена в науково-популярній літературі система збалансованих показників тощо свідомо не розглядалися. Вважаю, що в цьому для підготовленої аудиторії читачів немає потреби. А от інші, які, з власного досвіду, не часто чи недосконало застосовуються, або не використовуються повною мірою, їх можливості і потенціал — наведені.

Зазначу, що формат довідника не передбачає глибоких викладень, пояснень та ілюстрацій. Тому за інструментами здебільшого наводиться лише суть і принципові питання застосування або усунення ускладнень у процесі реалізації. За потреби читач в мережах або спеціальній літературі може знайти докладніше роз’яснення. А для топ-менеджерів, на мою думку, обсягу матеріалу в статтях довідника вистачить.

Стосовно авторства. Більша частина понять широковідома і добре висвітлена в науково-методичній літературі. Окремі з використаних джерел наводяться в кінці довідника. За деякими поняттями зазначаються автори, щоб у разі потреби, посилаючись на них, простіше було відшукати більш докладний матеріал (К.Ісікава, Бр.Хендерсон, К.Омає, К.Гаус та ін.). До цих надбань теорії менеджменту я наважився включити і власні скромні напрацювання: квадрат цілей, принцип кавового зерна, карусельний тренінг-контроль, окремі методи дослідження та ін.


Зміст:
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2860


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua