БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Широким поглядом. Нова стратегія інновацій (Рон Аднер)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Широким поглядом. Нова стратегія інновацій
Автор(и): Рон Аднер
Видавництво: "Лабораторія", — 2022

Опис:

Оригінал (англ.): "The Wide Lens: A New Strategy for Innovation" by Ron Adner

Чому компанії із чіткою стратегією, інноваційним продуктом і натхненними лідерами на чолі все одно зазнають невдачі? Експерт з інновацій Рон Аднер уже понад десятиліття досліджує першопричини перемог та поразок у бізнесі і готовий провести читачів від Кенії до Каліфорнії, від транспорту до телекомунікацій, щоб розкрити приховану структуру успіху.

Захопливе дослідження, яке пропонує новий погляд на такі тріумфи, як стратегія Amazon щодо електронних книг і шлях Apple до домінування на ринку; монументальні невдачі на кшталт Michelin з run-flat шинами і Pfizer з інгаляційним інсуліном. «Ширший погляд» допоможе відкинути старі погляди на ведення бізнесу та скористатися новим потужним набором фреймворків та інструментів, які примножать ваші шанси на успіх інновацій.

Ця книжка змінить те, як ви бачите, як ви думаєте і як ви виграєте.

Чим хороша ця книжка:


ЦИТАТИ ˅

Про сліпу зону інновацій:

Сліпа зона інновацій — це проблема, що стосується кожного: незалежно від того, генеральний директор ви чи член проєктної групи; працюєте у великій транснаціональній компанії або стартапі; у корпоративному секторі чи некомерційній організації; робите внесок у спільні зусилля або інвестуєте у свої. У будь-якій ситуації ваш успіх залежить не тільки від ваших власних зусиль, а й від спроможностей, бажання та ймовірності того, що партнери, які утворюють вашу екосистему інновацій, також досягнуть успіху.

Про ризик спільних інновацій:

Ризик спільних інновацій не робить справи поганими — він просто робить їх інакшими. Щойно ми зрозуміємо ризик спільних інновацій, то знайдемо спосіб визначення можливостей і загроз, ми подумаємо про терміни та позиціонування на ринку, а також поміркуємо про розроблення наших пропозицій і пом’якшення ризиків. Насправді способи вимірювання успіху самі собою також змінюються. Є хороша новина: спроможність бачити те, що насправді впливає на успіх, збільшує шанс на успіх.

Про мапу клієнтської цінності:

Створення мапи клієнтської цінності — це вправа з командної дисципліни. Це змушує вас і вашу команду чітко говорити про цінність і всі кроки, які ви зробите, щоб утілити її в реальність. Це змушує вас побачити проблеми до того, як вони стануть проблемами. Чіткі кроки вправи вимагають від вас ставити запитання, які в іншому випадку можна було б радо відкласти чи відсунути або потреби ставлення яких ви навіть не усвідомлюєте. Хто саме є вашим кінцевим споживачем? Роздрібний продавець, який представляє ваш продукт? Людина, яка його купує? Людина, яка ним користується? У якій послідовності повинні діяти ваші партнери? Хто кому що передає? Хто є видимим брендом, а хто — невидимим гвинтиком? Де співінноватори вступають на критичний шлях? Хто перший, а хто наступний? Хто готовий і бажає? Хто готовий, але не хоче? А хто ні те, ні інше?


Про автора:

Рон Аднер (Ron Adner) — професор стратегії в школі бізнесу Дартмутського коледжу, виступає спікером і консультантом для компаній по всьому світу. Останні десять років вивчає першопричини успіху та невдачі інновацій. Публікувався в The Wall Street Journal, Financial Times, Forbes і Harvard Business Review.


Зміст:


ВІДГУКИ ˅
"Рон Аднер — проривний мислитель. Він зменшує масштаб, щоб чіткіше показати нам, як і чому одні інновації приживаються, а інші ні". — Джим Коллінз, автор книжки «Від хорошого до величного»

* * *

"«Широким поглядом» пропонує читачам посібник, який допоможе читачам дістатися до ширшої картини, розширити їхнє критичне мислення, та знайти можливі проблеми, які можуть зруйнувати перспективи інноваційних продуктів і послуг". — New York Journal of Books

* * *

"Важливе читання для новаторів". — Kirkus Reviews



ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Рон Аднер):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=3011


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua