БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Зліт і падіння стратегічного планування (Генрі Мінцберг)

КУПИТИ КНИГУ ↓


Назва: Зліт і падіння стратегічного планування
Автор(и): Генрі Мінцберг
Видавництво: "Книжкове видавництво Олексiя Капусти", — 2008

Опис:

Оригінал (англ.): "The Rise and Fall of Strategic Planning" by Henry Mintzberg

Протягом декількох десятиліть майже незаперечною істиною було те, що запорукою ефективного управління є ефективне планування. Однак, на думку Генрі Мінцберга, це зовсім не так. Автор глибоко аналізує історію розвитку концепції стратегічного планування, починаючи з 1965-го року, розглядає різні моделі стратегічного планування.

У книзі показано, як традиційне стратегічне планування дуже часто перетворюється в інструмент політичного впливу, перешкоджає змінам та інноваціям, руйнує творчий початок в організації і, в остаточному підсумку, стає перешкодою для створення яскравих організаційних стратегій.

В останньому розділі книги Генрі Мінцберг розглядає альтернативи традиційному стратегічному плануванню, показує, як переосмислення ролей, які виконують в організаціях, планування, плани й планувальники можуть сприяти ефективному створенню стратегії й розвитку стратегічного мислення.


Про автора:

Генрі Мінцберг (Henry Mintzberg) протягом багатьох років незмінно займає провідні позиції в списках найвпливовіших управлінських мислителів світу, а його роботи вивчаються практично у всіх бізнес-школах. Генрі Мінцберг — професор кафедри стратегії й організації в Університеті Макджилла (Канада). Крім того, він регулярно читає курс лекцій в INSEAD (Франція), однієї із провідних бізнес-шкіл світу. Він двічі вдостоювався престижної нагороди компанії McKinsey за кращу статтю в Harvard Business Review. Член Королівського товариства Канади, у якому він став першим фахівцем в області менеджменту за всю історію. Раніше очолював Товариство стратегічного менеджменту — всесвітню асоціацію, що поєднує фахівців-практиків і дослідників у цій області. Написав кілька видатних книг, зокрема, The Strategy Process, Structure in Fives і The Structuring of Organizations.


Рецензії:

ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Генрі Мінцберг):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=707


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua