БІЗНЕС-КНИГИ

назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті



Управління змінами (комплект із 3-х книг) (Іцхак Адізес)

КУПИТИ КНИГУ ↓

Kniga.biz.ua


Назва: Управління змінами (комплект із 3-х книг)
Автор(и): Іцхак Адізес
Видавництво: "Book Chef", — 2018

Опис:

Оригінал (англ.): "Mastering Change: The Power of Mutual Trust and Respect in Personal Life, Family Life, Business and Society" by Ichak Kalderon Adizes

У книзі «Управління змінами» доктора Іцхака Адізеса, знаного тренера з лідерства й консультанта з менеджменту, здійснюється скрупульозний аналіз імовірних проблем і «хвороб», що трапляються в організаціях і родинах. Життя — це невпинні зміни. Зміни тривають постійно, спричинюючи конфлікти. І лише від кожного з нас залежить, чи стануть вони проблемою, чи перетворяться на можливості.

З цієї книги ви довідаєтеся, як за методологією Адізеса ефективно користати енергію організації, щоб зберегти її здоров’я, як поводитися з друзями, щоб за критичних ситуацій оперативно об’єднувати зусилля для оптимального вирішення нагальних питань, і як спілкуватися з подружньою половинкою, щоб у родині й у домі панували злагода й благополуччя.

Книга видана також російською — "Управляя изменениями. Как эффективно управлять изменениями в обществе, бизнесе и личной жизни"


Від автора ˅
"Видання книжки «Управління змінами» українською мовою — велика честь для мене. Я багато разів навідувався до Києва з курсами лекцій. Роками я відстежував ситуацію в Україні. Мене завжди вражала любов українців до своєї країни, їхня готовність вийти на вулицю, навіть ризикнути життям заради боротьби проти корупції, несправедливості й будь-якої іншої небезпеки країні, яку вони так люблять. Ці люди мають енергію, необхідну для змін на ліпше, для того, щоб зробити все правильно. Щоправда, бракує інструментів, за допомогою яких ці зміни відбуваються. Сподіваюся, що моя книжка стане в пригоді.

Багато країн використовували методологію Адізеса для вирішення проблем, від яких вони постійно потерпали. Маю надію, що Україна доєднається до цих країн.

Що ж перешкоджає Україні змінитися на ліпше? Мій досвід співробітництва з низкою українських компаній свідчить про те, що перешкоди на їхньому шляху до успіху нічим не відрізняються від тих перешкод, з якими я стикався під час роботи в інших країнах — колишніх радянських колоніях. Ці перешкоди — авторитарне керівництво, брак розуміння ринкових потреб і повна підпорядкованість будь-якої діяльності виробництву. Це — атмосфера прийнятності корупції.

Щоб досягти успіхів у сучасному світі компанії мають бути гнучкими, здатними до проактивних дій та адаптації до середовища, яке постійно змінюється. Для цього компаніям потрібні керівники, які не лише мають бачення майбутнього, але й можуть допомогти людям розділити це бачення; керівники, які можуть об’єднати людей, щоб вони працювали як одне ціле; керівники, які зможуть швидко й ефективно запровадити зміни. Таке управління не авторитарне. Воно — демократичне, інклюзивне. У Радянському Союзі керували лишень ті, хто перебував на найвищих щаблях ієрархій. Їхні плани були результатом їхньої ж фантазії, а не реальності. Тож не дивно, що плани часто лишалися нездійсненими. У таких випадках вище керівництво не визнавало власних помилок і шукало винних.

Фактично вони полювали на відьом. Замість того, щоб розібратися, зробити аналіз помилок та їхніх наслідків, вони шукали тих, КОГО в тих помилках можна було б звинуватити. Такий спадок применшує можливості людей учитися на своїх помилках і поліпшувати роботу своїх компаній. Навпаки, за таких обставин створюється атмосфера, у якій люди уникають відповідальності, або перекладають провину на інших. У такий спосіб вони сприяють розбрату всередині організації. Ще одна перешкода — це брак розуміння ринку. За радянського стилю управління всі рішення приймалися «нагорі» попри всі потреби ринку. Через це всім заправляло виробництво.

Щоб стати частиною ринків ЄС, при прийнятті рішень слід керуватися потребами ринку. Це означає, що необхідно змінити структуру влади в організації та систему розподілу ресурсів. Це означає, що вище керівництво має пройти серйозне навчання. Зауважу, що Україна зараз стикається з кардинальними змінами. Сподіваюсь і молюся за те, щоб ця книжка допомогла провести ці зміни ефективно. Дякую за ваш інтерес до методології Адізеса. Я бажаю вам побачити той день, коли Україна подолає всі свої проблеми. Вона цього варта".


Про автора:

Доктор Іцхак Калдерон Адізес (Ichak Kalderon Adizes) — один із неперевершених бізнес-консультантів світу, блискучий фахівець в області ефективного управління бізнес-процесами. Засновник Інституту Адізеса, який входить в топ-10 консалтингових компаній світу. Філія Інституту Адізеса існує в 15 країнах. Викладав в Каліфорнійському, Стенфордському та Єрусалимському університетах, виступав бізнес-консультантом для декількох сотень компаній-лідерів, співпрацював як консультант з політичних питань при уряді глав Швеції, Бразилії, Греції, Ізраїлю, Ісландії, Мексики і Македонії. Серед компаній, з якими працював Адизес, Bank of America, Coca-Cola Bottling, IBM Бразилія і ще безліч компаній в 52 країнах світу. Автор 29 книг, перекладених на 26 мов.


Зміст:


Рецензії:

Управління змінами (комплект із 3 книг)


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Іцхак Адізес):
Desktop Version: www.management.com.ua/books/view-books.php?id=2222


Copyright © 2001-2023, Management.com.ua